Veliki skandal na meču Partizana, rival zagrmeo saopštenjem: "Drugi put smo oštećeni, nećemo da ćutimo"

S. I.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: MN Press / vm

Odbojkaši Partizana porazili su Karađorđe iz Topole na svom terenu 3-2, po setovima 25:21, 25:22, 21:25, 20:25, 15:10 i osvojili sedmi bod od početka sezone u Superligi Srbije. Lideri su posle pobeda nad Radničkim odnosno Jedinstvom iz Stare Pazove (po 3-1) ostali Crvena zvezda i Vojvodina.

Duel je kao najefikasniji završio Milija Mrdak sa 19 poena, odnosno Ignjat Dopuđ sa 15 kod crno-belih, tj. Alija Bekrić i Džejkob Stil sa 17 i 15 u gostujućim redovima.

Prašina se podigla posle ovog meča i gosti su se oglasili putem društvenih mreža, a u centru pažnje je bilo suđenje, makar kako ističu iz redova Karađorđa.

- Meč je protekao u senci sramotnog suđenja glavnog sudije A. B. (incijali su dobro poznati u odbojkaškom svetu), koja je sa dve pogrešne odluke direktno odlučila razvoj petog seta. Klub će snimak sa utakmice poslati direktoru takmičenja i predsedniku sudijske organizacije. Sigurno smo da će, kao i više put do sada, loše sudije da budu zaštićene i da se neće ništa dogoditi.

- Prvo je čist as servis Karađorđa dosudila kao aut, a potom i aut servis Partizana kao dobru loptu, i suštinski direktno dodelila četiri poena domaćinu. Verovali bismo da se radi o slučajnosti da se već više puta ne ponavlja ova situacija od strane istog sudije prema našem klubu u protekle dve godine.

- Naš klub će sutra uputiti zvaničnu žalbu i snimke sa utakmice direktoru takmičenja. Poslaćemo iste snimke i predsedniku sudijske organizacije, mada smo sigurni da će i kao više puta do sada, organizacija da zaštiti svoje loše sudije i ništa se neće dogoditi. Osim što mi rizikujemo da dodatno dospemo na sudijsku crnu listu. Ali smatramo da ne treba da se ćuti, da su konstantno lošim suđenjem sve ekipe oštećene i da to baca veliku senku na klubove koji se bore za ovaj lepi sport i Odbojkaški savez koji ulaže veliki novac i energiju da unapredi takmičenje i ligu - stoji u objavi na Instagramu uz video zapis.

Posle meča se oglasio i trener Karađorđa Neven Majstorović i istakao da ne misli da je u pitanju slučajnost.

- Pojedine stvari se ponavljaju. Mislili smo da je reč o sporadičnom incidentu. Verovatno će se prepoznati oni koji su i tvorci toga. Nešto što se događa već drugi put protiv Partizana. Oni koji to rade, treba da se zapitaju i zašto to rade - zagrmeo je Majstorović.

(Telegraf.rs)