Kao nekada: Užičko Jedinstvo i Crvena zvezda dele prvo mesto na tabeli posle ubedljivih pobeda

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Youtube / Printscreen / TV 5 Užice

Oni najveći ljubitelji odbojke sećaju se antologijskih duela Jedinstva iz Užica i Crvene zvezde sa početka 21. veka kada su dva tima punila hale i borila se za titulu šampiona Srbije. Ako je suditi po prva tri kola ove sezone, ta vremena se vraćaju...

Jer se baš nakon te tri odigrane utakmice, Jedinstvo i Crvena zvezda nalaze na deobi prvog mesta sa po osam osvojenih bodova, a tri pobede su još do sada ostvarile odbojkašice Uba, dok u miks može da se uključi i Tent ako bude savladao Partizan na gostovanju.

Užičanke su juče bez pardona prošle pored Radničkog Blasters iz Beograda, pošto su u dvorani "David Kalinić" slavile u četiri seta - 1:3 (23:25, 20:25, 25:19, 20:25) i tako potvrdile sjajnu formu, pošto su prethodno srušile Partizan u pet setova kod kuće, a na startu sezone u gostima savladale Inđiju.

Klub čija je sportska direktorka legendarna Vesna Čitaković Đurišić stao je na noge i u velikom stilu grabi ka uspesima sa podjednako čuvenim trenerom Darkom Zakočem.

Za ekipu iz Užica, Vanja Savić postigla je 20 poena i bila najefikasnija, dok je u Radničkom Tijara Cezar imala 27 kraj svog imena.

Što se tiče Zvezde, ona je lako pobedila na gostovanju Omladincu u tri seta i tako nastavila sa serijom trijumfa na početku sezone - 0:3 (15:25, 20:25, 14:25).

Na ovom meču dominirala je Simona Mateska u Zvezdi sa 16 poena, dok je u Omladincu samo Anđela Tadić stigla do dvocifrenog broja poena (10).

Juče su do pobeda stigle i odbojkašice Železničara na gostovanju u Inđiji (0:3 - 15:25, 9:25, 19:25), kao i Srema kod kuće protiv Spartaka iz Subotice (3:0 - 25:11, 25:14, 25:17).

(Telegraf.rs)