Partizan nastavio da melje sve rivale, Rudar poražen sa čak 11 razlike, crno-beli i dalje lideri

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Dušan Milenković

Rukometaši Partizana upisali su i šestu pobedu u sezoni u Superligi Srbije, pošto su na gostovanju u Kostolcu porazili Rudar sa 32:21. Crno-beli su tako ostali jedini tim sa maksimalnih dvanaest bodova.

Od samog početka je bilo jasno da će duel dobiti ovakav tok, pošto su gosti poveli sa 5:1, potom i 8:2, a svaka izgubljena lopta domaćina je kažnjavana surovo.

Marko Vasić je bio nepremostiva prepreka za Rudar, a šansu je u redovima beogradskog tima dobio i Radan Kovačević, koji je to iskoristio sa tri gola.

Vasić je meč okončao sa devet pogodaka, a igrač utakmice bio je golman Nikola Zorić sa deset odbrana.

Čestitam Rudaru na fer i korektnoj igri i iskoristio bih priliku da im poželim da ostvare zacrtane ciljeve opstankom u Super rukometnoj ligi. Mislim da smo zasluženo večeras došli do bodova. Ideja je bila da sa većom rotacijom i čvrstinom uđemo u ovaj meč, a meni najviše znači to što je Radan Kovačević, naš najmlađi igrač, potpuno iskoristio svoje minute – hrabro i sa pravom energijom.

- Ovo je bio naš prvi meč bez vodećeg strelca Lige i igrača koji je imao poseban uticaj na naše rezultate u prvih pet kola. Mi sada moramo da naučimo da igramo bez njega, da raspodelimo minutažu u narednih nekoliko mečeva, koliko će biti odsutan, ali ovo će nam biti od koristi kasnije - rekao je posle meča trener Partizana Đorđe Ćirković.

U drugom meču večeri Pančevo je porazilo Metaloplastiku sa 27:24. Šapčani su tako vezali drugi poraz, pošto su u prošlom kolu izgubili od Partizana 28:22,

U ženskoj Superligi tokom večeri je Zvezda porazila Jagodinu sa 25:23, dok je Železničar bio bolji od Naisa 32:24.

(Telegraf.rs)