Spektakl u Denveru: Jokić izašao na led u hokejaškom dresu i uručio MVP nagradu legendarnom "kolegi"

S. G.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Printscreen: Twitter/@Avalanche

Najbolji košarkaš današnjice Nikola Jokić uručio je "Hart Trophy" Nejtanu Makinonu iz Kolorado Avalanš tima, nagradu koju je osvojio tokom juna za najkorisnijeg igrača (MVP).

Naime, zvezda Denver Nagetsa, Nikola Jokić, prisustvovao je subotnjem otvaranju sezone Kolorado Avalanš u Bal Areni kako bi odao priznanje Nejtanu Makkinonu, dobitniku "Hart Trophy i Ted Lindsay" nagrade za 2024. godinu, koje se dodeljuju najkorisnijem igraču NHL-a. Jokić je izašao na centar leda u dresu Makkinona, držeći Hart Trophy u rukama, simbolizujući jedinstvo i uspeh timova iz Kolorada.

Ovaj trenutak simbolizuje uspeh koji su timovi iz Kolorada postigli poslednjih godina. Denver Nagets je 2023. godine osvojio svoje prvo prvenstvo, dok je Kolorado Avalanš 2022. godine osvojio treći "Stanley Cup".

Veći deo uspeha oba tima pripisuje se generacijskim talentima Jokiću i Makinonu, koji je u prošloj sezoni postigao lične rekorde u svim ofanzivnim kategorijama, sa 51 golom i 89 asistencija za ukupno 140 poena.

Za 12. NHL sezona, Makinon je postigao 335 golova i 566 asistencija u 792 meča regularnog dela sezone. U sedam od svojih prvih 11 sezona, postizao je više od jednog gola po meču.

S druge strane, Jokić je osvojio svoju treću MVP nagradu u sezoni 2023-24, prosečno beležeći 26,4 poena, 12,4 skoka i devet asistencija.

Inače, Mekkinon je izabran kao prvi pik na NHL Draftu 2013. godine, a rođen je u Halifaksu, Nova Škotska, i odrastao u Kol Harbouru, gde je igrao juniorski hokej za Halifaks Museheds. Tokom dve sezone, postigao je 63 gola i 90 asistencija za 153 poena u 102 meča redovne sezone.

(Telegraf.rs