Vraća se najlepša sportisktinja sveta nakon užasne povrede i zamene kolena?

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Profimedia

Jedna od najvećih skijašica svih vremena Lindzi Von možda razmatra povratak na stazu Svetskog kupa. Glasine su počele da kruže, posebno nakon pisanja švajcarskog "Blika", a nedavni događaji sugerišu da bi mogla tražiti specijalnu pozivnicu za nastup.

Prvi znaci pojavili su se kada je atraktivna dama viđena na treningu u Novom Zelandu, a sada trenira u glečeru Retenbah, uz podršku osoblja iz HEAD trkačkog tima. Pored toga, prošla je parcijalnu zamenu kolena u aprilu i oporavak teče odlično, pa nije isključeno da vidimo veliki povratak.

Njeni treninzi na Retenbahu nagoveštavaju ozbiljne pripreme, iako nema zvanične potvrde o povratku. Von je završila karijeru 2019. godine zbog povreda, priznajući da je stalno trpela bol. Nakon operacije kolena, situacija se značajno popravila, što joj daje šansu za povratak.

Njeno potencijalno učešće bilo bi ogromno pojačanje za američko skijanje. Ukoliko dobije vajld-kard, Von bi se pridružila Marselu Hiršeru, još jednom skijaškom velikanu, koji je već osigurao specijalnu pozivnicu za Biver Krik.

Lindzi Von je tokom svoje karijere osvojila 82 pobede na Svetskom kupu i osvojila tri olimpijske medalje, uključujući zlato iz Vankuvera 2010. godine.

Ona važi za jednu od najlepših sportistkinja svih vremena i veliki je fan Novaka Đokovića, čije mečeve često posećuje.

(Telegraf.rs)