Partizan i Zvezda uspešni u 3. kolu Superlige: Rukometaši crno-belih sa Radničkim dele prvo mesto na tabeli

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Maja Nastić

Drugu utakmicu zaredom rukometaši Partizana okončali su sa dvocifrenom razlikom na semaforu. Posle ubedljivog trijumfa u večitom derbiju (29:19), crno-beli su večeras slavili protiv ekipe Vranja 1957 u trećem kolu domaćeg prvenstva – 23:33 (11:15) i sada su, uz kragujevački Radnički, jedini bez poraza u dosadašnjem toku takmičenja.

Pružili su Vranjanci u prvom poluvremenu snažan otpor crno-belima i pokazali da na njihovom terenu niko neće lako doći do bodova. Posle početnog odmeravanja snaga, tim Đorđa Ćirkovića je prvu osetnu prednost stekao u 18. minutu. Golovima Crnoglavca, Vasića i dva puta Ratkovića, Partizan je napravio seriju 4:0, za vođstvo 7:12.

Domaćin se trgao nakon isključenja Vasića, koji je pri šutu iz kontre pogodio protivničkog golmana Zlatanovića u glavu. Vranje je iskoristilo period sa igračem više i smanjilo zaostatak na 10:12, pa je trener Ćirković odreagovao tajm-autom u 23. minutu. Imali su igrači Đorđa Teodorovića šansu da priđu na gol zaostatka, ali je nisu iskoristili, da bi u nastavku Šotić sa dva pogotka konačno prekinuo

nalet protivnika – 10:14. Crnoglavac je bio precizan za 11:15, rezultat koji je ostao na semaforu do isteka 30. minuta.

Partizan je drugo poluvreme otvorio serijom 3:0 i pokazao zašto je veliki favorit u ovom duelu – 11:18. Zorić je svojim odbranama dao dodatnu energiju saigračima, a najveću, dvocifrenu prednost crno-beli su sačuvali za sam kraj, pošto je Vasić u poslednjem minutu bio precizan za konačnih 23:33.

U preostalim mečevima Superlige, Vojvodina je pobedila Rudar Kostolac sa 41:23, Zvezda je savladala Metaloplastiku sa 32:30, Jugović i Obilić su remizirali 30:30, kao i Kolubara i Dubočica 26:26.

(Telegraf.rs)