Zašto je "Srpski Felps" odbio skupoceni sat za poklon: Imaju ga Papa Franja, Stalone, Van Dam i milijarderi

S. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Federico Pestellini / imago sportfotodienst / Profimedia, youtube.com/@bikersforhumanityromania8278

Mladi, a čuveni Srbin koga zovu novi Felps, David Popovići našao se u nesvakidašnjoj situaciji, gde je na gala večeri imao ponudu da dobije poklon koji su mnoge svetske zvezde i javne ličnosti od značaja sa zadovoljstvom prihvatile, a on je odbio.

Rumunski plivač sa srpskim korenima je upao ponovo u centar pažnje, kada je poznati dizajner satova Augustin Matei na gala večeri hteo da mu pokloni poseban i personalizovani sat u ceni od 8.000 evra, a razlog zbog kog je želeo da odustane je zapravo razuman.

Neke od najpoznatijih zvezda koje su širom sveta dobile svoj personalizovan sat brenda Augustin, a među njima su i glumci Silvester Stalone, Žan-Klod Van Dam, Majkl Kiton i Samjuel L. Džekson, kao i proslavljeni trener Roberto Mančini, ali i najvažnija ličnost među svima njima Papa Franja.

Papa Franja je takav sat dobio tokom posete Rumuniji 2019. godine, a uručila ga je premijerka Viorice Mančini. Osim toga, među vlasnicima takvih satova su i brojni milijareri širom sveta, ako i iranski milijarder koji u Njujorku poseduje preko 15 solitera.

Kako je došlo do toga da Popovići odbije?

Jedan takav sat je prethodne godine trebalo da bude uručen mladom talentovanom plivaču, međutim njegov otac je insistirao da do toga ne dođe. Sve je trebalo da se sprovede na humanitarnoj večeri, a kreator je objasnio i o kakvom se satu radi.

- Koristio sam i nekoliko elemenata od zlata. To je sat sa hronografskim mehanizmom, ima kaiš od ajkuline kože, mikro-sliku akvarel tehnikom sa likom Davida Popovića i njegovim imenom. Koristio sam i nekoliko elemenata od zlata. Na poziciji 9:00 nalazi se rekordno vreme koje je postigao - rekao je Augustin.

Razlog odbijanja ovako skupocenog i vrednog poklona bili su tada pregovori Popovićija sa jednim poznatim brendom satova, čiji je Popovići danas ambasador, a reč je o marki Omega koja je široko popularna i zastupljena među plivačima.

Foto: Tanjug/AP Photo

Sat ide na aukciju

Kako sat ne bi ostao u fijoci, kreator sata Augustin Matei se odlučio na to da sat pošalje na aukciju, a novac od prodaje tog sata ići će u humanitarne svrhe, mlađim naraštajima koji se bave plivanjem.

- Razumem da je njegov otac doneo odluku, jer su bili u pregovorima sa jednim brendom. Želim da ga završim i ponudim na aukciji. Ne želim nikakav novac za njega. Želim da sav novac ode deci koja treniraju plivanje i trebaju im oprema. Nisam stručan u organizovanju aukcija i promociji. Možda bi David Popović želeo da me podrži u ovoj aukciji, da promoviše ovaj sat. Želim da stavim sat na aukciju, Davide, treba mi tvoja pomoć!“, poručio je dizajner velikom plivaču kojem je specijalno napravio ovaj sat, koji je sada ostao nedovršen u fioci - dodao je Augustin.

(Telegraf.rs)