Rukometašice Zvezde se oglasile saopštenjem zbog tvrdnji da neke igračice ne žele da igraju za Srbiju

E. S.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: MN Press

Ženski rukometni klub Crvena zvezda oglasio se saopštenjem povodom tvrdnji da članice crveno-belih nisu želele da se odazovu pozivu za reprezentaciju Srbije!

Podsetimo, čak je selektor Uroš Bregar u ponedeljak istakao da je to za njega nečuveno, dok iz Zvezde poručuju:

- Kao odgovoran klub, želimo da se obratimo javnosti povodom nesporazuma koji je nastao u vezi sa našim igračicama i reprezentativkama Srbije. Konkretno, u javnost je izašla dezinformacija da se igračice Crvene zvezde Aleksandra Stamenić, Teodora Veličković, Teodora Majkić i Tijana Simić nisu pojavile na okupljanju reprezentacije u Staroj Pazovi, a da prethodno nisu obavestile Rukometni savez Srbije o tome. Samo želimo da pojasnimo svim ljubiteljima najlepšeg sporta na svetu kako je došlo do, verujemo, nenamernog nesporazuma - stoji u saopštenju i dodaje se:

- Pre svega, Crvena zvezda je ozbiljan i odgovoran klub koji sebi ne bi dozvolio takvo ponašanje, a i svaka naša igračica je svesna za kakav klub igra i da pripada jednom od najvećih sportskih društava u ovom delu Evrope, da mi negujemo kult reprezentacije i da je svako naše delovanje u cilju poboljšanja i promocije srpskog rukometa u našoj zemlji, Evropi i svetu. ŽRK Crvena zvezda je poslala dopis zvanično na mejl direktora sportskog sektora RSS Željku Radojeviću u kojem smo naglasili razloge zbog kojih su pomenute igračice u nemogućnosti da dođu na kamp reprezentacije uz šta smo priložili i dokumentaciju o zdravstvenom stanju svake od igračica pojedinačno.

Dalje se navodi:

- Takođe, više puta smo pokušali da stupimo u kontakt sa generalnim sekretarom Brkovićem kako bismo ga obavestili o situaciji u vezi sa reprezentativkama, ali neuspešno, jer se gospodin Brković nije odazivao na telefonski poziv našem predsedniku UO, Milanu Vujku. S obzirom na to da nismo uspeli da stupimo u kontakt sa gospodinom Brkovićem, gospodin Vujko je onda obavestio člana UO RSS Rastka Stojkovića da, nažalost, gorepomenute igračice neće moći da dođu na okupljanje reprezentacije, ali da smo srećni i ponosni što će naše Mia Nedeljković i Isidora Bogunović zadužiti opremu.

- ŽRK Crvena zvezda se uvek i zauvek će se ophoditi prema reprezentaciji sa velikim poštovanjem čemu svedoče i prethodne posete celog tima utakmicama koje igra Srbija, bezrezervnoj podršci koju smo pružali i koju ćemo nesebično pružati putem svih mogućih sredstava komunikacije, jer reprezentacija kao i rukometni klubovi pripadaju celom narodu. Mi igramo i navijamo zbog naroda i naših budućih šampionki, radujemo se svakoj pobedi reprezentacije jer ona dovodi do popularizacije ovog prelepog sporta u Srbiji i svetu

(Telegraf.rs)