Poznati hrvatski političar podržao Nemanju Majdova zbog krsta i tri prsta!

S. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Valentina Claret / imago sportfotodienst / Profimedia

Jedan od najboljih srpskih džudista Nemanja Majdov dobio je žestoku kaznu od strane Međunarodne džudo federacije nakon što se sa tri prsta prekrstio, a njemu je u odbranu stao hrvatski političar i član parlamenta Marin Miletić.

On je istakao da je to velika sramota za Savez i da nikakva kazna nikada ne bi smela da se desi za jedno tako delo.

- Nemanja Majdov, srpski atletičar, vrhunski džudista, prekrstio se pred takmičenje na Olimpijadi i sada mu je Međunarodna federacija njegovog sporta zabranila svaki nastup narednih pet meseci da se takmiči, jer se čovek prekrstio, verovali ili ne, pa SF totalno ludilo. Demokratija oko nas zabranila je čoveka dalekim takmičenjima, ali on je čvrst i kaže da se nikada neće odreći Hrista, da je Hristos njegov bog i da sve duguje Hristu za sve u svom životu. Bravo Nemanja, veliki palac gore, pozdrav iz Hrvatske od zastupnika u Hrvatskom saboru. Želim vam sve najbolje u životu i želim vam obilje blagoslova i želim da u Hrvatskoj i Srbiji, u celoj Evropi ima tako hrabrih sportista, muškaraca, muževa i očeva koji su spremni da svedoče Hrista bez obzira na posledice. Svaka čast, velika ti je plata na nebu - rekao je Marin Miletić.

Majdov je dočekao neprijatne vesti u ponedeljak, pošto je dobio suspenziju u trajanju od pet meseci nakon što je "prekršio relgijske kodekse" na Olimpijskim igrama u Parizu.

On je istakao da je kaznu dobio jer se krstio pre svojih borbi i to je ocenjeno kao nedopustivo i kršenje normi takmičenja, a tim povodom se i oglasio.

(Telegraf.rs)