Svetska "Školarijada" u aprilu na Zlatiboru, 6.000 učenika dolazi na srpsku planinu

S. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Pixabay

Zlatibor će u aprilu naredne godine biti centar sveta u školskom sportu, pošto će se na srpskoj planinskoj lepotici održati "Školarijada", uz učešće više od 6.000 učenika, uzrasta do 15 godina.

Ovim povodom Delegaciju predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović upriličio je prijem za delegaciju svetskog i srpskog školskog sporta.

- Raduje poseta predsednika Svetske federacije školskog sporta Lorana Petrinke, predsednika Saveza za školski sport Srbije Željka Tanaskovića, direktora međunarodnih događaja ISF Uroša Savića i generalnog sekretara Beogradske asocijacije za školski sport Slobodana Đurića opštini Čajetina. Zlatibor je destinacija koju sportisti obožavaju. Veoma mi je drago što ćemo mi biti domaćini sportskom događaju, sa najviše učesnika, u celoj Evropi naredne godine - istakao je Stamatović.

Po završetku sastanka direktor Turističko rekreativnog centra Nikola Novaković sa gostima je posetio prelepu dvoranu na Zlatiboru, u kojoj će po planu biti održano nekoliko sportskih disciplina.

- Nedavno smo u Parizu, u toku Olimpijskih igara, u prisustvu ministra sporta Zorana Gajića, potpisali pismo o namerama o ovom velikom događaju. Sada je usledila poseta Zlatiboru. Predsednik ISF je zaista bio zadovoljan kada je video sjajnu sportsku infrastrukturu i smeštajne kapacitete. Očekujemo više od 6.000 učesnika. I jako je bitno da će se takmičenja uz Čajetinu i Zlatibor održati i u Užicu i Požegi, a u zavisnosti od konačnog broja prijavljenih možda čak i u Arilju i Priboju. To su zaista lepe stvari za ovaj region. I naravno na kraju ističem da mladi strani sportisti vole da dolaze u Srbiju - poručio je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije.

Takmičenje će se održati od 4. do 14. aprila, u 22 sporta i tri para sporta.

(Telegraf.rs/Tanjug)