Osuđeni silovatelj plakao posle učešća na OI: "Ostavite moju porodicu na miru, to što radite je previše"

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvi intervju Holanđanina koji je svojevremeno bio u zatvoru

Printskrin: Instagram/kim.behrens.official

Holanđanin Stiven van de Felde, koji se na Olimpijskim igrama takmičio u odbojci na pesku, dao je prvi intervju nakon završetka takmičenja u kom je dočekan "na nož" od strane publike zbog silovanja!

Van de Felde je svojevremeno ležao u zatvoru godinu dana zbog silovanja devojčice od 12 godina, kada je Holanđanin kao 18-godišnjak 2014. godine došao u Englesku i imao odnose sa njom.

Iako njihov odnos nije bio nasilan, prema tamošnjem zakonu to se vodilo kao silovanje maloletnice. Upoznao je svoju žrtvu preko Fejsbuka, potom je otputovao iz Amsterdama u Veliku Britaniju, a zatim imao odnose sa njom u Milgon Kinsu.

Svaki njegov meč bio je propraćen zvižducima, a nakon Pariza je poslao poruku javnosti:

- Definitivno sam razmišljao o tome da ne idem u Pariz. Učinio sam nešto pogrešno pre deset godina i moram to da prihvatim. Ali povređivati ljude oko mene, bilo da je reč o mom saigraču, mojoj ženi, mom detetu, jednostavno je previše. To je trenutak kada sam se zapitao, je li ovo vredno svega? Ostavite moju porodicu na miru.

Njegov život danas, doduše, izgleda potpuno drugačije. Oženio se i dobio sina, dok mediji pišu da je u braku sa nemačkom policajkom Kim Berens (31) koja se , takođe, bavi odbojkom na pesku.

(Telegraf.rs)