Nesvakidašnje: Otrovala protivnicu živom na turniru

S. J.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Potpuno neverovatno...

Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Jedna potpuno nesvakidašnja situacija viđena je na prvenstvu Dagestana u šahu, gde je jedan od takmičarki otrovala protivnicu.

Naime, Amina Abakarova, inače aktuelna šampionka Severnog Kavkaza, otrovala je Majganat Osmanovu tako što je na šahovsku tablu prosula živu.

Kako se navodi, Abakarova je proučila raspored i termine, i polila tečni metal na mesto na kojem je trebalo da sedi Osmanova.

Kako je javio "Sport Express", Osmanova se prvo požalila na vrtoglavicu i mučniu, da bi otom morala da reaguje i hitna pomoć.

Sve su zabeležile kamere video nadzora, te je Abakarova uhapšena, zbog pokušaja nanošenja telesnih povreda drugoj takmičarki.

- Sve informacije crpimo iz jednog izvora. Nažalost, činjenica je da se ovo zaista dogodilo. Supstanca? To je bila živa. Prvenstveno želim puno zdravlja i brz oporavak povređenoj. Siguran sam da će sve biti u redu i da će se uskoro vratiti za šahovsku tablu. Srećom, sa Osmanovom je sve u redu. Lekari su preduzeli potrebne mere i šahistkinja je puštena kući. Njeno zdravlje trenutno nije ugroženo - rekao je Aleksandar Tkačev, izvršni direktor Šahovske federacije Rusije, pa dodao:

- Istražni organi rade svoj posao i čekamo rezultate. U zavisnosti od rezultata istrage, Šahovska federacija Rusije će doneti odgovarajuću odluku. Naša odluka će biti maksimalno stroga, uključujući doživotnu diskvalifikaciju u slučaju dokazivanja njene krivice. Imamo sve pravne osnove za to.

Inače, uhapšena Abakarova radi kao profesorka u Osmoj gimnaziji u Mahačkali, a osim toga je i šahovski trener, te nije baš najjasnije odakle je uopšte došla i ideja za ovaj nečasni potez.

(Telegraf.rs)