Bivši finansijski menadžer NFL tima optužen za krađu više od 22 miliona dolara

S. J.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Istraga je u toku, a ostaje nam da vidimo da li će se optužbe ispostaviti kao tačne

Foto: Tanjug / AP

Bivši finansijski menadžer Džeksonvil Jaguarsa, Amit Patel optužen je za krađu više od 22.000.000 dolara iz popularne franšize.

Prema sudskom podnesku na sedam stranica, on je navodno novac ukrao kroz program cirtuelnih kreditnih kartica, u periodu od 2019. do 2023. godine.

Ukoliko se optužbe ispostave kao tačne, Patelu će izvesno biti oduzeta imovina, koja je kupljena i finansirana ukradenim novcem. Inače, i Jaguarsi su potvrdili da su raskinuli ugovor sa Patelom, u februaru ove godine.

Foto: Tanjug/AP

Navodno, Patel je od ukradenog novca, kupio stan na plaži "Ponte Vedra", kao i dizajnerski sat vredan 95.000 dolara, a uz to, navedeno je i da je vrtoglave sume novca trošio na sajtovima za klađenje. Uz to, kupio je i dva vozila, ali i kriptovalute.

- Tokom proteklih nekoliko meseci u potpunosti smo sarađivali sa FBI-jem i kancelarijom američkog tužioca za Srednji okrug Floride tokom njihove istrage i zahvaljujemo im se na njihovim naporima u ovom slučaju. Kao što je jasno naglašeno u optužbama, ova osoba je bila bivši menadžer finansijskog planiranja i analize koji je iskoristio svoju pouzdanu poziciju da prikriveno i namerno počini značajne lažne finansijske aktivnosti na račun tima za ličnu korist. Ova osoba nije imala pristup poverljivoj fudbalskoj strategiji, osoblju ili drugim fudbalskim informacijama. Tim je angažovao iskusne advokatske i računovodstvene firme da sprovedu sveobuhvatnu nezavisnu reviziju, koja je zaključila da nijedan drugi zaposleni u timu nije bio umešan ili bio svestan njegove kriminalne aktivnosti - navodi se u saopštenju franšize.

Istraga je u toku, a ostaje nam da vidimo da li će se optužbe ispostaviti kao tačne.

(Telegraf.rs)