"Svuda pođi, kući dođi": Dejan Savić se ponovo vratio u Crvenu zvezdu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izgleda da čuveni vaterpolista ne može bez "svog" kluba

Foto: Profimedia

Izreka kaže "svuda pođi, kući dođi", izgleda da upravo ova rečenica najbolje opisuje i proslavljenog vaterpolistu, trenera i selektora, Dejan Savića, koji se po treći put vratio u redove Crvene zvezde, ali ovoga puta u ženski vaterpolo klub.

Savić je najbolji rezultat sa Crvenom zvezdom imao 2013. godine, kada je uspeo da pokori "Stari kontinent" i osvoji Ligu šampiona, kasnije je došao još jednom u klub, ali se dosta manje zadržao jer je i situacija bila dosta drugačija.

Sada je Dejan Savić postao član upravnog odbora ŽVK Crvena zvezda, i to na 10. rođendan kluba.

- Planovi i ciljevi su stvari koje definišu svaku veliku organizaciju, odnosno klub. Velike ideje neće biti velike ideje ako se ne sprovedu u delo. Popularzijacija ženskog vaterpola mora da postoji i mora da mu se da mnogo veća pažnja nego što je ima danas. U svetskom vaterpolu je ženski vaterpolo taj koji vuče muški za sobom, dok je kod nas u zapećku i zaslužuje mnogo više, iako mi imamo vrhunske rezultate u muškom vaterpolu. Ono na čemu treba da radimo je popularizacija ovog sporta, da priključimo mnogo više devojčica kao baznu osnovnu za pravljenje igračica i rezultata. Moramo da budemo okrenuti konkurenciji, nikako da se svađamo, već da se skupimo svi pod jednu kapu i da popularizujemo sport - istakao je Savić.

Savić je takođe istakao i da će ovaj klub nastaviti tradiciju osvajanja titula kao što rade košarkašice i odbojkašice.

- Verujem da se svi slažemo da možemo da imamo uzor među košarkašicama, a posebno odbojkašicama. Ništa ne može preko noći, nego jednostavno da budemo strpljivi i da sačekamo svoje vreme - zaključio je Dejan Savić.

(Telegraf.rs)