Ko je Danijele Santareli? Oženio se igračicom koju trenira, Srbi ga "ukrali" i oduševili, tu bi da ostvari san

Danijele Santareli je novi omiljeni lik srpske odbojke

Foto: Elisa Calabrese / Zuma Press / Profimedia

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je promenila selektora, ali ne i navike da stiže do medalja! Ponovo će naše igračice igrati za svetsko zlato, pošto su u polufinalu savladale Amerikanke posle nove velike borbe.

Gde je stao naš dugogodišnji selektor Zoran Terzić, nastavio je Italijan Danijele Santareli, koji je stigao do druge medalje sa našim odbojkašicama.

Posle bronze u Ligi Nacija, Santareli će pokušati da osvoji najsjajnije odličje za Srbiju, svetsko zlato, a taj meč će biti na programu u subotu od 20.00, protiv Italije ili Brazila, koji večeras od 20.30 igraju svoje polufinale.

Santareliju će ovaj meč biti od velike važnosti i sigurno da će ga pažljivo posmatrati. Ne samo zbog analize protivnika, već i zbog toga što u Italiji igra njegova supruga, Monika de Đenaro, libero italijanske reprezentacije.

Santereli se već posle meča sa Amerikankama rekao da bi voleo da igra sa Italijom u finalu, protiv svojih sunarodnika, ali i svoje supruge.

Trofejni italijanski stručnjak (41) je u klupskoj karijeri osvojio sve što se može osvojiti. Sa Korneljanom, koji vodi i dalje, osvojio četiri titule (2015, 2018, 2019, 2021), tri Kupa (2017, 2020, 2021), četiri Superkupa (2016, 2018, 2019, 2020.), titulu Svetskog klupskog prvaka (2019) i titulu pobednika CEV Lige šampiona (2021).

Zanat je "pekao" kao pomoćni trener od 2012. do 2017, kada je radio u Pezaru (2012/2013.), Urbinu (2013/2014.), Kazalmađoreu (2014/2015.) i Koneljanu (2015 – 2017.)

Interesantno je da je svoju suprugu oženio 2017. godine kada je i postao prvi trener Korneljana, gde je i ona igrala od 2013. godine i gde igra i dalje. Venčanje je bilo kao iz bajke u Kampanji, a prisustvovali su i članovi kluba u kojem su zajednički ostvarili sve moguće uspehe. Time je krunisana njihova ljubavna veza od sedam godina, koja je sada već premašila i deceniju neverovatne odbojkaške ljubavne priče.

Santareli nije krio emocije prema supruzi ni na terenu, ali se to dešavalo posle nekih velikih uspeha. Svojevremeno ju je poljubio posle osvojenog Superkupa Italije, kada su i zajedno pozirali s peharom koji su osvojili zajedničkim snagama.

Pooljupci su viđeni i u reprezentaciji posle finala Lige nacija.

Od 2018. do 2022. bio je prvi trener ženske reprezentacije Hrvatske, sa kojom je u „Zlatnoj ligi“ CEV osvojio dve srebrne medalje (2019. i 2021). Ove godine želeo je novi izazov sa ambicioznijom reprezentacijom. Imao je pregovore sa Poljskom, ali je shvatio da nije njihov prvi izbor, a onda je usledio poziv Srbije.

- Nakon što sam odustao od pozicije u hrvatskoj reprezentaciji, počeo sam da tražim nešto gde bih mogao da napravim iskorak. Cilj su Olimpijske igre koje mi mnogo nedostaju. Bio sam blizu Poljske, onda sam shvatio da nisam njihov prvi izbor i ponovo sam počeo da tražim. I stigao je predlog iz Srbije, da budem iskren, nisam ga ni očekivao. Razgovori su bili vrlo kratki, bili su odlučni, kao i ja.

- Posle Kupa italije sam uspostavio kontakte i odmah smo naišli na razumevanje. Bio sam mnogo srećan, našao sam ono što sam tražio - jaku reprezentaciju, čvrste temelje, jasne ideje, mogućnost da radim i u klubu i da nastavim da treniram Imoko - rekao je nedavno u razgovoru za Korijere delo Sport, a onda i otkrio šta mu je osnovni cilj sa Srbijom.

- Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Dolazak tamo je i dalje najbolje za jednog sportistu, kao što sam rekao, to je iskustvo koje mi mnogo nedostaje i za koje nastavljam da živim - rekao je Santareli.

Video: Imamo novu zver u reprezentaciji: Ko je mišićavi srpski Tarzan koji je oduševio svet odbojke?

(Telegraf.rs)