Selektor naših odbojkašica želi protiv supruge borbu za zlato: "Sanjao sam finale između Srbije i Italije"

Monika De Đenaro se danas protiv Brazilki bori da Italiji, posle evropskog finala i zlata, donese i svetsko finale i priliku za novo najsjajnije odličje

Foto: MN Press

Najbolje srpske odbojkašice pišu istoriju, novo finale izborile su izabranice selektora Danijelea Santarelija pobedom nad selekcijom Sjedinjenih Država i sada čekaju boljeg iz duela Brazil - Italija (20:00). Jasno, Santarelijevo srce biće uz svoje zemljakinje koje će, posle evropskog, pokušati da se domognu i svetskog finala, i ako tako bude, biće to repriza borbe za evropsko zlato - i sudar srpskog selektora sa suprugom.

Poznato je, libero Italijanski Monika de Đenaro je u braku sa Santarelijem, bodre jedno drugo svim srcem, ali u finalu, ako dođe do njega, neće biti popusta.

Santareli je posle iscrpljujuće polufinalne bitke sa Amerikankama govorio i o potencijalnom finalu sa njegovom Italijom.

- Da, naravno, iz mnogo razloga (navijaću za Italiju, prim. aut), ne samo zbog toga što sam Italijan, i što imam mnogo prijatelja tamo, što tamo igraju neke moje bivše igračice, i što tamo igra moja supruga... Naravno da sam jako srećan ako budu u finalu, to bi zaista bio san, sjajna stvar! Ostvarilo bi se ono o čemu sam sanjao početkom leta, baš o tome sam sanjao, da igram protiv Italije u finalu je nešto neverovatno nešto.

Santareli je posle meča sa SAD "ispustio dušu" od umora i neispavanosti. Trebalo je izdržati dva iscrpljujuća duela u samo 24 sata...

- Nisam, kao prvo, slavio previše, jer imamo finale, imamo još jedan važan korak da ostvarimo naš san, a kao drugo, nisam ni mogao jer sam bio umoran. Prethodno veče (protiv Poljakinja) je bilo neverovatno za mene, vidite to možda po mojim očima. Veoma sam umoran, možda ću se noćas konačno naspavati - kaže Santareli.

Santareli kaže da svi, od ljudi u Savezu, do igračica, sve vreme dišu kao jedan, i da je to stub uspeha koji postižu devojke.

- Ali ne marim mnogo za san, ponosan sam jako na sve, na tim, na igračice, na moje saradnike, na Savez. Svi su bili na najvišem nivou, svi su dali veliki doprinos da igračice budu u najboljem izdanju, u najboljoj formi. Ovo je neverovatan rezultat za mene, jer je ovaj tim kopletno drugačiji od onog od pre četiri godine. Svi pričaju da nema neke velike razlike, ali je ova Srbija totalno drugi tim. Zista sam srećan zbog rezultata, pobedili smo Ameriku tri puta ovog leta, veliki je to rezultat za nas, pobedili smo Poljakinje pred njihovom publikom... Ali nije gotovo, moramo sad odmoriti i moramo dati sve od sebe da uzmemo zlatnu medalju - poručio je selektor srpskih odbojkašica.

(Telegraf.rs)