Meč za infarkt: Odbojkašice Uba se plasirale u finale Superlige

Publika u Lajkovcu je imala šta da vidi

Foto: MN press

Majstorica polufinala odbojkaške Superliga u konkurenciji dama donela je svim ljubiteljima odbojke spektakl. Odbojkašice Uba su bile uspešnija od domaćeg Železničara i rezultatom 3:2 obezbedile mesto u finalu.

Železničar je u polufinale ušao sa prednošću domaćeg terena, a i prvi meč u seriji rešen je tek nakon pet setova, međutim tada je pobeda ostala u Lajkovcu. Drugi meč pripao je Ubu rezultatom 3:1, pa se serija vratila u Lajkovac.

Delovalo je da će se odbojkašice Uba lako plasirati u finale pošto su nakon prva dva seta vodile sa 2:0, ali Železničar se nije predavao i domaće odbojkašice su izjednačile na 2:2, a onda - spektakl!

U petom setu, u kom je pobednik ekipa koja prva dođe do 15 poena uz najmanje dva poena razlike, igrala su se čak 42 poena.

Odbojkašice Uba su povele sa 10:7, vratile su se domaće odbojkašice i onda je nastalo pravo ludilo. Dva puta su meč loptu imale Ubljanke, pa su nakon toga tri puta priliku da reši meč imale Lajkovčanke. Pošto to nisu iskoristile domaće odbojkašice, meč lopte su se ređale na drugoj strani, a nakon još dve neiskorišćene, svoju ukupno petu meč loptu uspele su da iskoriste odbojkašice Uba i obezbede finale.

U finalu ih čeka duel sa Crvenom zvezdom, koja je lako u dva meča bila bolja od Stare Pazove.

Video: Italijan koji je nasledio Terzića: Novi selektor odbojkašica o očekivanjima u budućnosti

(Telegraf.rs)