Težak poraz Partizana u Novom Sadu: Voša bliža finalu, Zvezda se "provukla" protiv Spartaka posle drame

Lale su nas "udaljile" od potencijalnog večitog derbija u borbi za titulu

Foto: MN Press

Odbojkaši Vojvodine došli su do veoma ubedljive pobede u Novom Sadu protiv Partizana u prvoj utakmici polufinala šampionata Srbije. Lale su brzo rešile posao protiv crno-belih, koji su jedini jači otpor pružili tokom prvog seta - 3:0 (25:22, 25:18, 25:19).

U finale će proći ekipa koja prva dođe do dve pobede, što znači da će Partizan biti pod dodatnim pritiskom u revanšu da dođe do izjednačenja. Večeras je Vojvodina u svakom od setova diktirala ritam i zasluženo slavila važnu pobedu.

Najefikasniji na utakmici bio je igrač Vojvodine, Radoslav Parapunov sa 22 poena, a ispratio ga je Kamil Baranek sa 12, dok je David Mehić imao osam poena. U timu Partizana istakli su se Milutin Nejić sa 14 poena, Lazar Marinović sa 11 poena i Nejtan Gregori Delgadis sa deset poena.

Zvezda je imala daleko teži posao, pošto je morala da spašava čak sedam meč lopti protiv Spartaka na domaćem terenu. Na kraju, u petom setu koji je potrajao kao i regularna četiri, uspela je da dođe do važnog trijumfa - 3:2 (25:23, 20:25, 25:22, 19:25, 25:23).

Crveno-beli su tek posle dosta muka uspeli da "prevedu" ritam na svoju stranu u petom setu, pošto su Subotičani igrali odlično i nedostajalo im je i malo sreće za trijumf.

Najefikasniji na meču bio je Murad Kan iz Spartaka sa 32 poena, a jedan poen manje ostvario je Zvezdin odbojkaš, Nikola Meljanac.

Video: Italijan koji je nasledio Terzića: Novi selektor odbojkašica o očekivanjima u budućnosti

(Telegraf.rs)