Top 7 skandala na Zimskim olimpijskim igrama, ovaj poslednji je velika sramota za Kineze

Svet je i dalje u šoku zbog onoga što se desilo bugarskoj skijašici

Zimske olimpijske igre u Pekingu nisu stigle još ni do pola, a već imamo nekoliko skandala po kom će definitivno ostati upamćene!

Poslednji se dogodio u sredu, kada je bugarskoj skijašici Evi Vukadinovoj radnik na stazi upropastio trku - što je trenutno i najveći. Nažalost, nije jedini.

Sve je počelo već po otvaranju ZOI, a u glavnoj ulozi je bila članica australijske karling reprezentacije Tajli Gil koja je dobila dozvilu da se takmiči uprkos pozitivnom nalazu na koronu.

Pomenuta takmičarka je dobila pozitivan test na koronu po dolasku u Kinu, zatim su sledeća dva bila negativna i dozvoljeno joj je da se takmiči. Međutim, u nedelju je ponovo bila pozitivna i rečeno im je da se vrate kući, da bi medicinska komisija olimpijskih igara analizirala je njene rezultate i odlučila da ona upada u "dozvoljeni opseg" i ne predstavlja rizik.

S druge strane, Poljakinja Natalija Mališevska nije dobila "zeleno svetlo" za takmičenje. Prvo je bila u izolaciji, zatim je izašla iz iste, te se ponovo vratila. Dakle, u pitanju su bili dvostruki aršini organizatora koji se nisu proslavili ni kada je u pitanju hrana.

Naime, Ruskinkja Valerija Vasnetsova je objavila fotografiju sa serviranim jelom, na kojem se vide marakone, umak, nekoliko krompira, rebarca, kao i nešto što podseća na kuvanu piletinu. Ruskinja ističe da je ovo jelovnik koji dobija za doručak, ručak i večeru i da je tako već pet dana.

Foto: Instagram.com/vasnetsova.lera

- Boli me stomak, jako sam bleda i imam velike podočnjake. Gotova sam. Svaki dan plačem, tako sam umorna - napisala je Vasnetsova na svom Instagram profilu.

Dva dana nakon što su igre otvorene, imali smo i situaciju kada jedan holandski novinar nije mogao da radi svoj posao s obzirom na to da je tokom prenosa uživo odvučen od strane kineskih policajaca.

Veliku pažnju je privukla i Kineskinja Fan Kesein koja je napravila skandalozan potez i saplela rivalku iz Kanade koja je bila ispred nje. Na snimku se jasno videlo kako Kineskinja rukom hvata predmet koji je pored staze i baca ga pod klizaljke rivalki, da bi ova zbog toga pala.

Takođe, svet se nedavno zaprepastio posle fotografija kojima je otkriveno da su organizatori napravili skakaonicu na mestu pored bivše nuklearne elektrane.

Nuklearka je ugašena 2008. godine, a Kinezi su odlučili da ovo takmičenje smeste usred nekadašnje industrijske zone, ne bi li renoviranje oblasti zbog ZOI dovelo i do rekonstrukcije i oživljavanja čitavog kraja. Na jednom od reaktora je istaknut i logo Olimpijskih igara.

Za kraj smo ostavili specifičnu situaciju u kojoj se nalazi ruski klizački tim. Osvojili su zlato pre nekoliko dana, ali medlaju još nisu dobili zbog sumnje da je Kamila Valijeva, koja je izvela istorijski skok, koristila nedozvoljene supstance.

A da ne bude sve tako crno, pobrinule su se atraktivne takmičarke koje su se pojavile u Pekingu. Jedna od njih je Ruskinja Julija Kanakina koja figurira da bude mis takmičenja.

Video: Topi se sneg pod njima: Učesnice Zimskih olimpijskih igara se slikale za Plejboj

(Telegraf.rs)