Vardar isključen sa fajnal fora SEHA lige

Rukovodstvo lige zasedalo je tri sata i doneli konačnu odluku

Foto: AP/Tanjug

Rukometni klub Vardar isključen je sa fajnal fora SEHA lige u Zadru zbog korona virusa. Razlog zašto tima, koji predvodi Veselin Vujović, neće biti u Zadru je to što je na koronu pozitivan golman Borko Ristovski iako je bio u sastavu u revanšu, pa je posle tročasovnog zasedanja, Izvršnog komiteta regionalnog takmičenja odlučeno da na fajnal–for idu Zagrepčani.

Njegovo mesto zauzeće PPD Zagreb koji je upravo u četvrtfinalu u ukupnom skoru eliminisan od Vardara, zbog pobede Skopljanaca u prvoj utakmici (24:20), dok je u utorak uveče bilo 25:22 za Plinare.

- Kakva sramota. Kažu da je pozitivan samo Borko dok za sedam igrača nije prošlo 14 dana od druge doze vakcine, pa su kritični.

- Hteli smo da ponovimo test, ali nam nisu dali. Svi imamo Pi Si Ar testove, tražili smo da ih urade ponovo. Hteo sam čak da idem i sa 11 igrača koji imaju potvrdu o vakcinaciji, ali nam nisu dozvolili – objašnjava trener Vardara Veselin Vujović dok se iz kluba još nisu oglasili.

Foto: MN Press

Iz SEHA lige su obrazložili odluku:

- Posle interne rasprave, Izvršni odbor je proverio dokumentaciju, preporuke i saglasio se, uz visoku odgovornost da se takmičenje i zdravlje svih učesnika ne mogu ugroziti. Zbog svega navedenog odlučeno je da Vardar bude isključen sa fajnal-fora, a da njegovo mesto zauzme Zagreb zbog činjenice da je igrao četvrtfinale i bio najbolje rangirani tim ligaškog dela sezone.

Polufinalni mečevi zakazani su za sutra u 18 odnosno 20.30 časova.

Meč za treće mesto i finale su u nedelju u 16.30 i 19 časova.

Video: Sara Garović proživela mobing: Izbačena sam iz stana, jer sam odbila da budem sa sinom gazde kluba!

(Telegraf.rs/Žurnal)