Selektor Obradović nakon ugašenog sna o OI: Srbija nije bila na potrebnom nivou

Impresije, razumljivo, nisu baš dobre

Foto: MN Press

Selektor ženske reprezentacije Srbije, Ljubomir Obradović, rekao je nakon poraza od Mađarica i ostanka bez šansi za plasman na Olimpijske igre da njegove izabranice nisu bile na potrebnom nivou.

- Zaslužena pobeda Mađarske. Srbija nije bila na potrebnom nivou. Želim Mađaricama i Ruskinjama dobar plasman u Tokiju - rekao je Obradović kratko.

Kapiten Katarina Krpež Šlezak navela je da srpska selekcija mora kroz analizu da primeti zašto je do ubedljivog poraza došlo.

- Ne mogu reći puno o našoj igri, odigrale smo loše. Za ovakvu utakmicu smo morali mnogo više da pružimo. Izgubili smo šansu da se plasiramo u Tokio. Čestitke Mađaricama, želim im da osvoje medalju u Tokiju. Mi više nemamo šanse da se plasiramo, ali imamo još jednu utakmicu na ovom turniru i moramo da završimo pobedom. Moramo i da pronađemo razloge zašto smo odigrale ovako loše - naglasila je Krpež Šlezak.

Selektor reprezentacije Mađarske Gabor Elek raduje se odlasku na Olimpijske igre.

- Veliki san je ostvaren kroz današnju utakmicu. Imali smo ogromnu želju svih ovih dana, svaka igračica je bila spremna da doda nešto u našu igru, kao i juče. Ovo je veliko zadovoljstvo za trenera. Veoma važno je reći da ovo nije uspeh 19 igračica i stručnog štaba, već mađarskog rukometa. Imali smo veoma dobre uslove za pripreme. Izdvajam podršku lige, klubova, sve su učinili što smo tražili u prethodnim nedeljama. Čestitam stručnom štabu, jer sam se priključio tek pre dva dana zbog korone, uradili su odličan posao - zaključio je Elek.

Video: Obradović: Imamo istorijsku priliku za odlazak na Olimpijske igre

(Telegraf.rs)