„Mislim da su njegovi trenerski kvaliteti jednaki nuli“: U Hrvatskoj nisu oduševljeni Vujovićem

Bivši rukometaš Goran Šprem istakao je da ne bi voleo da Veselin Vujović preuzme kormilo reprezentacije

Foto: MN Press

Šuškalo se već duže vreme da bi Veselin Vujović mogao da preuzme kormilo rukometne reprezentacije Hrvatske. Čovek koji je ranije u trenerskoj karijeri bio selektor Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, Makedonije, pa i Slovenije sa kojom je 2017. godine osvojio svetsku bronzu, ipak ne uživa toliko veliki ugled kod naših zapadnih komšija.

Naime, bivši hrvatski rukometaš, Goran Šprem je u podkastu pričao o njegovim igračkim i trenerskim kvalitetima. I dok sa jedne strane hvali sve što je postigao dok je bio na parketu, sa druge nije nimalo oduševljen njegovim urađenim poslom na klupi u prethodnom toku karijere.

- Vujović je bio najbolji igrač sveta, za to kapa do poda. Međutim, ne želim mnogo da pričam o njegovim trenerskim kvalitetima. Moje subjektivno mišljenje je da je on zaista marginalan lik u hrvatskom rukometu, iako je imao razne uloge. Nije zaslužio te uloge i mislim da su njegovi trenerski kvaliteti jednaki nuli – rekao je bivši hrvatski rukometaš.

Više bi voleo Šprem da na klupu dođe neko od hrvatskih stručnjaka, a i sam je predložio neka imena.

- Červar i Babić su sjajni treneri, a Hrvatska ima mnogo drugih, dobrih stručnjaka. Svako je napravio nešto svoje i dao to rukometu. Jednostavno, najbolji trener je onaj koji pravi rezultat – zaključio je Šprem.

Video: Ovo je pobeda za Andreu, srpski narod i srpski rukomet

(Telegraf.rs)