Najbolja rukometašica svih vremena zarobljena u Tuzli, pomaže roditeljima u jeku epidemije

Ceca Kitić ne može da se vrati u Beograd

Ceca Kitić; Printskrin: TV Pink

Najbolja rukometašica svih vremena Svetlana Ceca Kitić već dva meseca se nalazi u Tuzli gde pomaže roditeljima, Ivku i Duška, koji se zbog mera zabrane kretanja za osobe starije od 65 godina nalaze u kućnoj izolaciji.

Slavna rukometašica je u februaru došla u posetu majci i ocu, ali ju je zatekla pandemija korona virusa, pa nije mogla da se vrati u Beograd. Kako je u međuvremenu zatvorena granica između Bosne i Hercegovine i Srbije, Kitićeva je nenadano morala da ostane u Tuzli.

- Tu sam kod roditelja, koji su stari i bolešljivi. Mami je 78, a tati 84 godine, treba im pomoć, posebno u ovo vreme izolacije za starije osobe - rekla je za sarajevski portal Klix.ba legendarna rukometašica, koja je pre 60 godina rođena u Tuzli, gde je i počela da igra rukomet.

U rodnom gradu Ceca Kitić će ostati dok se ne otvore granice.

- Tu sam gde sam. Osim roditelja imam u Tuzli još rodbine, ali i prijatelje s kojima, zbog pandemije korona virusa, kontaktiram uglavnom telefonom - otkrila je Ceca Kitić.

Kitićeva je ostvarila blistavu karijeru u dresu Radničkog sa Crvenog krsta. Tri puta je osvajala titulu šampiona Evrope, a ima i trofej evropskog Kupa kupova s tim klubom.

S reprezentacijom SFR Jugoslavije ima bronzanu medalju sa Svetskog prvenstva u Mađarskoj 1982. godine, kao i dve medalje s olimpijskih igara, srebro iz Moskve 1980. i zlato iz Los Anđelesa 1984. godine.

Video: Rukometni reprezentativac Srbije, Mijajlo Marsenić vreme u izolaciji provodi u Nemačkoj

(Telegraf.rs)