Svaki trener mašta da bude selektor svoje zemlje: Kovač objasnio zašto je preuzeo "vruć krompir"

Novi selektor Srbije Slobodan Kovač zamišljao je sebe u toj ulozi

Kovač je svojevremeno kao reprezentativac sa Jugoslavijom osvajao medalje na velikim takmičenjima, a Zoran Gajić je u to vreme bio selektor nacionalnog tima.

Danas je Gajić predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, a Kovač će ga naslediti u selektorskoj ulozi i kako kaže za portal "Odbojka" dileme nije bilo.

- Gajić me je pozvao telefonom i to je bio, kako se obično kaže, poziv koji se ne odbija, gde ne postoji ni jedan drugi odgovor osim pozitivnog. Biti selektor svoje zemlje je nešto o čemu svaki trener mašta i što sigurno najviše želi. I mnogo je sjajnih trenera kojima se ta želja nije ispunila. Meni, evo, jeste - otvoreno kaže Kovač.

Bilo je i drugih trenerskih opcija, ali se sada usredsređuje na ono što je pred njim. Svestan je da je Srbija kiksnula u Bariju, ali zna šta bi moglo da se popravi u timu čije kapacitete tek treba da proceni.

- To ću videti tek u sredu, ali ne sumnjam da su momci spremni, da su u dobroj formi, a o igračkim i ljudskim kvalitetima ne bih trošio reči. Sve su to surovi profesionalci, sa nekima sam neposredno radio u klubu, i siguran sam da uvek najozbiljnije shvataju situaciju u kojoj se nalaze - rekao je Kovač.

VIDEO - Bivši reprezentativac Srbije pojačao Vojvodinu

(Telegraf.rs)