Došao kao rezerva, postao najbolji golman rukometne Lige šampiona: Milosavljev za Telegraf najavio spektakularno finale! (VIDEO)

Veličanstven put Milosavljeva do trona!

Rukometni klub Vardar već ima svog heroja, i pre finala Lige šampiona! U pitanju je naš golman Dejan Milosavljev, koji je nestvarnim odbranama ukrotio Barselonu u polufinalu.

Zato će sada igrati finale protiv Vesprema (nedelja, 18.00), za koji igra Petar Nenadić, pa će to biti zanimljiv duel golgetera i čuvara mreže.

Lepo zvuči kad Srbija ima najboljeg golmana Lige šampiona, i to 23-godišnjaka, koji je zasenio imena poput Šterbika, Omejera, Landina...

Prevazišao je Milosavljev pritisak igranja pred 20.000 navijača, podsetio je energijom na najbolje dane Darka Stanića, toliko je ulio poverenje saigračima da su prevazišli zaostatak od sedam golova za istorijsku pobedu. O epskom meču, govorio je za Telegraf.rs.

- Nestvarno je sve, rekao sam da je cela sezona kao bajka. Hvala saigračima, omogućili su da tako izgleda, davali su mi vetar u leđa, na terenu i van njega, savetima, priču, dali su mi mirnoću, to je za ovu poziciju najvažnije.

- Najviše dugujem našem golmanskom treneru Dejanu Periću, uz nas je sve vreme. Fizički, taktički... Psihološki, mnogo radi za nas, sa velikom odgovornošću, to je produkt ovoga, svima idu zasluge, onda se to kruniše i kroz odbrane.

Poslušao je i brojne zanimljive preporuke Milosavljev, na putu do finala.

- Saveti su mi da se izolujem, od medija i pritiska. Jako je lepa pažnja, ali energija je bitna za teren, gledam da se što manje krećem i da budem u sobi. Ne bih se kladio na sebe, došao sam u Vardar kao zamena Miliću, verovala je u mene porodica i buduća supruga, od početka su uz mene, sa Perićem, koji zna da imam kvalitet.

- Dobio sam pohvale da sam dobro izgledao na golu, da imam puno vere i da će to biti dobro. Imali smo 15 dana priprema, razgovore sa saigračima i to je donelo prevagu. Prvi put igram pred ovoliko ljudi, a uspeo sam da se koncentrišem na igru. Verujem da će protiv Vesprema biti dobro po nas, daćemo sve od sebe da izađemo kao pobednici.

Šta je još Milosavljev najavio, možete pogledati u vrhu teksta.

(Telegraf.rs)