Legendarni sportista sa OI otkrio strašne vesti: "Živeću još najviše četiri godine, umire mi i žena"

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tim Ireland / PA Images / Profimedia

Čuveni britanski biciklista i osvajač šest zlatnih medalja i jedne srebrne sa Olimpijskih igara, ser Kris Hoj saopštio je strašne vesti i otkrio da je njegov rak prostate u terminalnoj fazi, zbog čega su mu preostale samo godine života.

Kako piše engleski Miror, Hoj ima još najviše "dve do četiri godine života", a ovo leto proveo je na Olimpijskim igrama u Parizu, gde je komentarisao upravo sport kojim se bavio čitave svoje karijere.

- Iako ovo deluje neprirodno, to je samo priroda. Znate, svi smo mi rođeni i svi ćemo umreti, to je sve deo procesa - rekao je Hoj za The Sunday Times.

On trenutno prima hemoterapiju i kaže da se ne oseća loše, ali da su mu doktori saopštili loše prognoze.

- Trenutno dobijam lekove uključujući hemoterapiju i sve ide kako treba. Zaista hoću da se zahvalim doktorima za veliku negu i brigu. Hteo sam da ova informacija ostane privatna zbog porodice i dece, ali je na kraju došla u javnost. Zahvaljujem se na podršci svima, ali želim da se ovim bavim privatno - poručio je između ostalog Hoj.

On sa suprugom Sarom, koja takođe boluje od neizlečive bolesti, ima dvoje dece - sina Kaluma i ćerku Kloe.

Prvu medalju osvojio je u Sidneju 2000. godine, dok je najuspešniji bio u Pekingu, gde je stigao do tri zlata 2008. godine.

(Telegraf.rs)