Sramno: Licemerni hrvatski novinar napao Srbe zbog slavlja na OI: "Primitivizam... Slušali su ovog pevača..."

S. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.

A, jasno je bilo da uvreda nema

Foto: Tanjug/AP

Košarkaška reprezentacija Srbije je osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto su u meču za treće mesto bili bolji od Nemačke sa 93:83, čime su obradovali i čitavu naciju sa novim odličjem.

I te kako su to umeli košarkaši Srbije da proslave, pošto su čitav dan u Parizu nakon utakmice proveli po kafićima gde su slušali muziku i jednostavno uživali u uspehu koji su napravili.

Nekako je najveći veseljak među njima bio Nikola Jokić, dok nisu izostali ni ostali, a razne pesme su se mogle čuti tokom proslave. Hitovi Baje Malog Knindže su se najviše pevali, zbog čega je hrvatski novinar Tomislav Horvat napao na Srbe.

On je rekao da je to primitivizam.

- Baja Mali Knindža je najveću popularnost stekao za vreme srpske okupacije delova Hrvatske. U vreme kad su srpske paravojne formacije uz pomoć JNA proterivale i ubijale Hrvatne na okupiranom području. Odvratan muzički ukus Jokića, Bogdanovića i ostatka ekipe. Ovo je samo dokaz da popularnost i igranje u najvećim svetskim klubovima ne isključuje primitivizam - napisao je Horvat.

Ipak, ono što ne pominje Tomislav Horvat jeste i slavlje hrvatskih sportista koji su na mnogo gore načine slavili sve upehe prethodnih godina.

(Telegraf.rs)