Trener Hetika Cabolova objasnio svađu Amerikanca sa sudijama: "To gledanje snimaka je apsolutno normalno"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ostao je Hetik nadomak medalje

Foto: Tanjug / AP

Srpski rvač, Hetik Cabolov nije uspeo da osvoji bronzanu medalju za Srbiju, pošto je u odlučujućoj borbi poražen od Amerikanca, Kajla Daglasa Dejka sa 4:10.

Vodio je naš borac do 30 sekundi pred kraj, a onda jer Amerikanac uspeo da napravi dva neverovatna zahvata. Jedan mu je čak doneo sedam poena.

- Posle onog čelindža se promenio ceo tok borbe, kao da se Amerikanac naljutio, ali nismo smeli da dopustimo da on u poslednjih 30 sekundi on napravi dva dolaska na leđa. Krajnji ishod borbe je završio u njegovu korist. Pripremili smo se jako dobro i sve do tog trenutka je bilo savršeno. Publika je pobedila, dobio ih je na snagu njihove podrške, tu smo nadjačani.

Kaže da svađa Amerikanca sa sudijom nije uticala na njega...

- U glavi smo bili dosta jaki, ali desio se taj peh da smo propustili ta dva zahvata u poslednjih 30 sekundi što nas je koštalo bronzane medalje.

Da li je normalno da sudije gledaju snimak po pet minuta?

- Jeste, to je apsolutno normalno u slobodnom stilu. Dosta napada, dosta bodova, Japanac koji je pobedio Hetika i Amerikanca je napravio 20 bodova u jednoj borbi za ulazak u finale. To je normalno, jer je zahtevnije od grčko-rimskog stila, atraktivnije je, tako da vuče detalje.

Koliko je ovo teško palo Cabolovu?

- Mnogo, mnogo... Nisam još pričao sa njim, znam da mu je najteže. Malo da se spusti to sve, pa ćemo da pričam. Jedan jako lep uspeh.

(Telegraf.rs)