Rus doneo prvu medalju Albaniji u istoriji na Olimpijskim igrama!

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Neverovatno!

Foto: Tanjug / AP

Rvač ruskog porekla, Čermen Valijev doneo je našim komšijama iz Albanije prvu medalju na Olimpijskim igrama u njihovoj istoriji i to bronzanog sjaja, pošto je u borbi za treće mesto u kategoriji fristajl do 74 kilograma savladao Viktora Rasadina iz Tadžikistana sa 6:2!

On je sve do ove godine nastupao pod zastavom Rusije, posle čega se odlučio da pređe da nastupa za Albaniju.

Albanija nikada do sada nije uspela da osvoji medalju na Olimpijskim igrama, a prvi nastup imala je 1972. godine u Minhenu. Posle toga nije imala takmičare sve do 1992, a od tada je deo Igara na svake četiri godine.

Ipak, niko do Valijeva nije uspeo da uzme medalju. On je inače ispao u četvrtfinalu u svojoj kategoriji, a zatim je u repasažu savladao Makamedkabiba Kadžimahamedaua, dok je zatim savladao i Viktora Rasadina iz Tadžikistana.

Valijevu je ovo inače bio prvi nastup na Olimpijskim igrama, a 2021. godine je u fristajl kategoriji na Svetskom prvenstvu postao šampion predstavljajući Rusiju.

Čermen Valijev rođen je 10. decembra 1998. godine u Severnoj Osetiji i prethodno je bio višestruki šampion Rusije u svojoj kategoriji.

(Telegraf.rs)