Aleksandra Perišić u suzama dala obećanje novinarima: “Sviraće srpsku himnu i biće zlato u Los Anđelesu”

D. U.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Ogroman uspeh za Srbiju

Foto: Printskrin / RTS

Srpska tekvondistkinja Aleksandra Perišić izgubila je u finalu tekvondoa do 67 kilograma na Olimpijskim igrama u Parizu od Vivijane Marton iz Mađarske, pa je tako osovjila srebrnu medalju.

Posle osvojene medalje, Aleksandra je dala izjavu srpskim novinarima, a prvo je objasnila zašto je tužna i pored osvojenog odličja.

- Zato što je mogla da bude zlatna. Znam da je veliki rezultat. Ovo sam sanjala od malena. Zlatnu, ne srebrnu. Ostaje žal za zlatnom medaljom. Nekako se nisu kockice posložile. Žao mi je što sam Petru razočarala. Ti i ja se ne radujemo, već plačemo.

Aleksandra je bila puna utisaka.

- Ne znam šta da kažem. Nadam se da ću se radovati za vaterpoliste i košarkaše i da ćemo uzeti još dve medalje.

Prokomentarisala je i uspeh srpskog tekvondoa.

- Baš mi je drago zbog tekvondoa, mali sport, a puno vredimo. Ima još dosta dece koja su izvanredna. Nadam se da naše vreme dolazi i da ćemo zasijati u Los Anđelesu. Prvi put sam ovo doživela i puno mi je srce.

- Nadam se da ću i na aerodromu biti nasmejana i da me neće boleti što nisam uzela zlatnu medalju. Ostaje žal. Drago mi je što znam da imamo još dodatnih stvari koje možemo da sredimo i da to stvarno bude kako treba u Los Anđelesu.

Prokomentarisala je i svoje trenere.

- Ona je uvek tu za rad, da se trenira, da se grize, jer bez toga ne mogu da dođu ti rezultati. Zahvaljujući njoj i njenom mužu, a mom treneru, i svim ljudima oko nas smo uspei ovo da ostvarimo.

Na kraju razgovora, Aleksandra se nasmejala i iznela sovje utiske od prvog meča do medalje.

- Noge su mi se odsekle kada smo došli na prvi meč. Baš mi je bilo nekako čudno. Nikada nisam to doživela i trebalo mi je da se naviknem. Eto, dođosmo do finala, uzeli srebro, a uzećemo zlato - poručila je Aleksandra.

(Telegraf.rs)