Srbija osvojila novu medalju u Parizu: Hrabra Aleksandra Perišić će se boriti za zlato!

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Bravo!

Foto: David GRAY / AFP / Profimedia

Srpska tekvondistkinja Aleksandra Perišić porazila je Kineksinju Đie Song 2-0 (11:4, 9:1) i ispisala nove strane istorije! Srpkinja se tako plasirala u finale discipline do 67 kilograma Olimpijskih igara i obezbedila našoj zemlji ukupno četvrtu medalju.

Do prvog poena došla je Srpkinja u prvoj rundi i to rukom u oko, dobar start! Ipak udarac nogom u glavu donosi tri poena rivalki...

Zatražila je Perišićeva na ulasku u drugi minut i proveru, koja je bila uspešna i naša tekvondistkinja je povela 4:3! Do nova dva poena došla je ubrzo udarcem nogom u glavu, a do kraja prve runde nije bilo spasa Kineskinji, na kraju 11:4!

Udarcem nogom u glavu Aleksandra je otvorila drugi period, a zatim je i udarcem u oklop stekla plus od četiri poena. Kineskinja je krenula da rizikuje i to joj se nije isplatilo, rezultat je bio 7:0!

Krenula je Song na sve ili ništa tada, pa je rezultat potvrđen i pobeda sa 9:0. Samo je počasni poen osvojila Đie i Srpkinja se plasirala u finale!

Ona će se u borbi za zlato boriti protiv Vivijane Marton iz Mađarske, koja je u prvom polufinalu porazila Belgijanku Saru Čari sa 2-0 (4:4, 11:10).

(Telegraf.rs)