Udovičić posle poraza od Srbije: "Rintali smo i mi... Pokazali su Delfini da njihov tim nije jedan igrač"

S. L.
D. U.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Selektor Amerike je imao šta da kaže posle utakmice

Foto: Tanjug / AP

Vaterpolo reprezentacija Srbije je slavila protiv Amerike sa 10:6 i otišla je u veliko finale Olimpijskih igara. Delfini su tako pobedili sva očekivanja, a reči hvale je imao i selektor Dejan Udovičić iz Amerike.

Nekadašnji selektor Srbije je imao samo lepe reči o našem timu.

- Prvo hoću da čestitam Urošu i igračima i da im poželim sve najbolje u finalu. Zasluženo su pobedili, mislim da sve što smo očekivali, videli smo večeras. Ono što smo predvideli, tačno se desilo. Imali smo dobar plan igre, nismo dali golove sa igračem više. Sami sebe možemo da krivimo za to, imali smo jedan manje. Izbacili smo Mandića skoro iz igre, ali je Srbija pokazala da oni nisu samo Mandić.

On je rekao da nisu baš iznenađeni igrom.

- Nismo iznenađeni, to je njihova taktika. Igraće na veći broj isključenja i da će pokušati da te psihički poremete, uradili smo neke stvari koje su nama atipične i platili smo cenu.

Foto: Tanjug / AP

Srbiji je ovo treće uzastopno zlato, što Udovičić nije baš hteo da komentarišemo.

- Ogroman uspeh, u bilo kom sportu je to ogroman uspeh. Glupo je da ja pričam sa ove pozicije, ali kao da želite da posvađate mene sa Srbijom. Nikad nije bilo, ja radim svoj posao, radio sam pošteno i u Srbiji i radim sada. To je to, moramo da zaboravimo ovu utakmicu što pre, žao mi je mojih momaka. Zaslužili su sve, mislim da je Ranđelović dao izjavu da su rintali dva i po meseca. Mi rintamo isto.

- Žao mi je, mi smo jedna od najmlađih ekipa. Došli smo da osvojimo medalju ovde, nadali smo se i videli smo šansu uz puni respekt Srbije u finalu. Kada pogledate utakmicu i sada, to je njihov igrač manje dobar i naš loš igrač više. Moramo da se saberemo i da osvojimo bronzu

On je izbegao i pitanje o Srbiji i tome ko je favorit.

- Opet bilo šta da kažem, momci su uradili veliku stvar. Igrate tri puta OI i osvajaju zlato, pustite da svare ovu utakmicu. Finale je otvoreno, ako dođe Hrvatska tu je jedan koncept igre, ako dođe Mađarska to je drugo. O tom-potom, sigruno sa ovim "bustom" i samopouzdanjem, elanom. Oni su iskoračili u pravom pravcu i nemaju razloga da se libe i razmišljaju o protivniku, već samo o svojoj igri. To je u svakom sportu. Očekujem da će Manda da proradi, ali ovi što su gledali utakmice verovatno će da ukradu od toga. Imaju svoj stručni štab, Uroš radi odličan posao. Ljudi, tri puta igrati u finalu OI, to je ogroman uspeh i čestitam im.

(Telegraf.rs)