Avramović obećao Srbiji jedno posle poraza od Amerike: "Nemamo za čim da žalimo, ovo je košarka, ovo je život"

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Finale ostaje san

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u polufinalu Olimpijskih igara od Amerike 95:91 i tako ostala bez velikog finala u Parizu. Naši momci ispustili su plus sedamnaest i u završnici otišla u borbu za bronzu.

Jedan od najboljih igrača ekipe tokom poslednje dve godine Aleksa Avramović istakao je da je tim dao sve i da nije hteo da respektuje rivala preko mere.

- Hvala vam, mislim, da, ili ćemo doći sa štitom ili na njemu, mi ćemo se na njemu vratiti, uzdignutog čela. Dali smo maksimum, borili smo se, niko se nije uplašio, nema šta da ih respektujemo, oni su ko mi, ljudi. Taktički izuzetno dobro postavljena utakmica, ja kažem nemamo šta da žalimo, ovo je košarka, ovo je život. Imamo 40-ak sati da obradujemo naciju i oporavimo se. Bronza može da sija zlatnim sjajem, a mi ćemo dati sve da vas obradujemo.

Na pitanje da prokomentariše pozdrav sa Stefom Karijem odgovor je bio jasan.

- Mi se svi respektujemo, svi smo ljudi, svi se borimo za našu zemlju, maksimalno ćemo biti tvrdi, ili do koske, na ivici faulova. Jako mi je žao za poslednjih pet, šest minuta, nismo izdržali. Utakmica visokog intenizteta, nismo izdržali, ali ponosni smo, hvala vam - izjavio je Aleksa Avramović.

(Telegraf.rs)