Čudo! Pakistanac srušio olimpijski rekord Torkildsena u bacanju koplja, ali je Jan Železni i dalje nedodirljiv

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Svetski rekord čuvenog Čeha je ipak daleko ispred

Foto: Tanjug / AP

Neverovatni Pakistanac, Aršad Nadim uspeo je da napravi pravu senzaciju večeras u finalu bacanja koplja na Olimpijskim igrama, pošto je srušio olimpijski rekord na svom putu do zlatne medalje bacivši distancu od 92,97 metara!

On je to uspeo iz drugog pokušaja, a da stvar bude neverovatnija, on je još jednom u šestoj seriji uspeo da bude bolji od bivšeg Torkildsenovog olimpijskog rekorda koji je iznosio 90,57 metara. Tada je bacio 91,79 metara.

To će reći da je imao dva hica bolja od drugoplasiranog Niraža Čopre iz Indije, koji je osvojio, verovali ili ne, prvo srebro za Indiju na ovim Olimpijskim igrama, pošto je jedna od najmnogoljudnijih zemalja na planeti pre ovoga imala samo tri bronze.

On je bacio 89,45 metara što je njegov najbolji rezultat ove sezone, dok je bronza na kraju pripala Andersonu Pitersu sa Grenade sa hicem od 88,54 metara.

Osvajač zlatne medalje ipak nije bio ni blizu da ugrozi čuvenog Jana Železnog koji drži svetski rekord sa hicem od 98,48 metara iz Jene, 25. maja 1996. godine.

(Telegraf.rs)