Pitali smo Gobera da li bi voleo Srbiju ili Amere u finalu: Otkrio i da li misli da Orlovi večeras imaju šanse

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rudi je bio prilično opširan i ozbiljan

Foto: Tanjug/AP

Košarkaška reprezentacija Srbije večeras će se sastati sa Amerikancima u polufinalnom meču na Olimpijskim igrama, a ako bude prebrodila tu prepreku u finalu će ih sačekati Francuzi, koji su u drugom polufinalu bili bolji od Nemaca.

Jedan od najistaknutijih pojedinaca tog meča bio je Rudi Gober, koji je na francuskom jeziku istakao da je ovo veliki uspeh i otkrio je šta je bio ključ pobede.

- Igraćemo finale Olimpijskih igara kod kuće. Ovo je veliki uspeh svih nas igrača, stručnog štaba. Tokom čitavog toka meča uspevali smo da dođemo do poena iz dobre odbrane. Odbrana je bila na mestu, imali smo kontrolu. To je osobina šampiona.

Francuska je krenula nešto "sporije", poražena je od Nemačke u grupi, a onda se podigla u nokaut fazi.

- Mislim da smo išli korak po korak. Znamo šta treba da radimo, da se borimo zajedno.

Otkrio je i kako je to igrati pored stamenog Geršona Jabuselea.

- Mislio sam da si rekao kroasan (smeh). On je bio neverovatan, igra pametno, radi sve što je potrebno, zbog toga je pobednik. Sjajno je biti uz njega. To je zasluženo, on je poslednja dva meča bio neverovatan, jedinstven je talenat.

Foto: Tanjug/AP

Kaže da će atmosfera biti fantastična u finalu.

- Mislim da će atmosfera biti neverovatna. Ovo je san, od kada si dete. Sećam se kada sam bio mali da sam o tome sanjao da igram na Olimpijskim igarama.

Na francuskom jeziku je zatim upitan koga očekujeu finalu.

- To su dve dobre ekipe. Ko god bude došao. Ali tako to ide, to je poslednji meč. Sa Amerikancima smo igrali u Tokiju, imamo želju za revanšom. Bićemo spremni.

Nadovezao se potom i na pitanje reportera Telegrafa, Dušana Uštevića.

- Nije bitno meni. Biće to dobar tim preko puta i dobar meč. Biče lepo gledati taj meč večeras, ali kao što sam rekao, sve je u našim rukama.

Dao je i komentar o selekciji SAD.

- Ovo su najtalentovaniji tim na svetu, tim pun momaka koji će biti u Kući slavnih, pun zvezda. To je najtalentovaniji tim na celom turniru.

Za kraj je upitan i da li Srbija ima šanse večeras protiv Amera.

- Sve je moguće. Košarka, život, sve je u njemu moguće.

(Telegraf.rs)