Atletičar izimitirao Duplantisa i legendarno proslavio olimpijski rekord: Zavukao ruku u šorts i pokazao jedno

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Naravno, turski strelac je postao pravi hit

Foto:

Dvanaestog dana Olimpijskih igara u Parizu možda nismo posmatrali toliko atraktivna finala kada je atletika u pitanju, ali smo videli neke vrlo zapažene rezultate. Od svih disciplina izdvojilo se bacanje diska i zlato koje je po prvi put otišlo oko vrata Roje Stone sa Jamajke.

Momak koji se takmiči i u bacanju kugle i kome je trener ni manje ni više nego svetski rekorder u toj disciplini Rajan Krauzer je u sjajnom spletu okolnosti uspeo da obori olimpijski rekord.

On je u četvrtoj seriji uspeo da baci okruglo 70.00 metara i tako skine sa trina Mikolasa Aleknu iz Litvanije, koji je bio vlasnik olimpijskog rekorda i do ovog takmičenja, a u drugoj seriji ga je i sam najpre oborio rezultatom od 69.97 metara.

Sin svetskog rekordera Virgilijusa je ipak morao da se zadovolji srebrom, dok je do bronze došao Metju Deni iz Australije sa rezultatom 69.31. Bez medalja ostala su imena poput Kristjana Čeha, Lukasa Vajhajdingera, kao i do večeri aktuelnog olimpijskog prvaa Danijela Stala.

Veliki podvig Stona je odlučio da proslavi u sada već čuvenog pozi Jusufa Dikeča, turskog strelca koji je u paru osvojio srebro u Parizu, ostavši ispod našeg Damira Mikeca i Zorane Arunović. Njegov stav i odluka da nikada ne koristi maltene ništa od opreme preplavili su internet.

Istu imitaciju koji dan ranije odradio je i Armand Duplantis nakon što je u skoku motkom oborio svetski rekord i postavio ga na 6.25 metara.

(Telegraf.rs)