Srbin je u finalu Olimpijskih igara: Istinska legenda izbacila Ameriku i boriće se za zlato

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Preokret u polufinalu

Foto: Tanjug / AP

Proslavljeni srpski odbojkaš Nikola Grbić i u trenerskim vodama beleži fenomenalne uspehe, pa je nakon odličnij rezultata u klupskoj odbojci sada i na reprezentativnom nivou briljantan. Sa Poljskom je uspeo da se izvuče iz neprijatne pozicije i porazio selekciju Sjedinjenih Američkih Država sa 3-2 (25:23, 25:27, 14:25, 25:23, 15:13) za prolazak u finale Olimpijskih igara.

Nakon zlata na Evropskom prvenstvu 2023, kao i dve bronze odnosno jednog zlata u Svetskoj ligi, i srebra na Svetskom prvenstvu, on će imati priliku da osvoji i zlato na OI, a medalja je već obezbeđena!

I pored toga što su Poljaci krenuli bolje u meč, nakon određenih propuštenih prilika u drugom setu, usledio je veliki pad. Amerikanci su dominantno poveli sa 2-1 i bili jako blizu finala.

To im ipak nije dopušteno, otišlo se u peti set, a tamo je iskorišćena tek četvrta meč lopta za drugo istorijsko finale evropske selekcije na OI.

Prvu i jedinu medalju na najvećoj smotri svetskog sporta Poljska je osvojila 1976. u Montrealu i to zlatnu. U finalu Igara U Parizu sastaće se sa boljim iz okršaja Italije i Francuske.

(Telegraf.rs)