Jaka izjava srpskog vaterpoliste: "Mislim da neko odozgo to gleda, Srbija i s verom u Boga"

M. M.
D. U.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Poručio je Vico i da nema posebnu želju za polufinale

Foto: AP/Tanjug

Dao je Nemanja Vico samo jedan gol u četvrtfinalu Olimpijskih igara protiv Grčke, ali on je bio toliko važan kao da je za titulu - za poravnanje pri rezultatu 10:9 za rivala, psole kog je Srbija povela i na kraju slavila!

Nedugo nakon meča, pod naletom emocija, Vico je poručio novinarima:

- Istrošili smo emocije, čekaju nas još dve utakmice. Gledamo sledeći meč, Australija ili Amerika, nismo uopšte razmišljali ni o čemu osim o Grčkoj. Dali smo poslednji atom na utakmici. Čestitao bih svojoj ekipi, nismo padali, verovali smo do samog kraja. Nadam se da će ovako u našu korist boiti i u polufinalu. Hvala svima koji su verovali u nas - rekao je Vico, te se osvrnuo na taj gol u poslednjoj sekundi:

- Ne znam, glupo mi je da više to govorim, ali stvarno mislim da neko odozgo to gleda. I sam žreb, i sve kako se namestilo posle ovakve grupe gde nismo dobro igrali. Srbija i s verom u Boga, nema šta drugo.

Nema Vico neku posebnu želju za polufinale.

- Posle ovoga samo da se opustimo i onda ćemo razmišljati o tome. Siguran sam da ćemo u polufinalu dati i više nego sad, jer je finale OI san svakog sportiste. Presrećan sam i ispunjen, mnogo mi je drago što je ova ekipa prebrodila četvrtifnale.

Na pitanje da li se osećao kao da su otpisani, Vico je rekao:

- Ne mogu da kažem optisani, ali bilo je da li ćemo da prođemo. Ova utakmica nas je tako lansirala u nebesa i svi smo dobili sigurnost i svi smo željni uspeha, da se borimo jedan za drugog.

(Telegraf.rs)