Pešić napravio (ne)očekivan potez pred meč sa SAD u polufinalu OI, pa otkrio ko se žalio na povredu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odlučio je selektor da "časti" igrače kako bi što više odmorili

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Košarkaška reprezentacija Srbije u četvrtak od 21 čas igra polufinale Olimpijskih igara protiv selekcije SAD, uz činjenicu da je "drim tim" apsolutni favorit za plasman u finale!

Međutim, nema sumnje da je ulazak Orlova među četiri ekipe veliki uspeh, što je istakao i sam selektor Svetislav Pešić.

- Prvo što bih hteo da istaknem jeste da smo među četiri najbolje ekipe, što je ogroman uspeh. Ali idemo dalje, jer smo rekli da smo došli ovde da damo sve od sebe i sebe da bismo došli do medalje. Sutra je naravno prva šansa koju ne želimo tek tako da izgubimo, Svesni smo s kim igramo, tačno znamo i nikome ništa ne pretimo. Igramo protiv najbolje reprezentativne ekipe u košarci ikada, oni su postali ne samo ekipa koja igra individualno već  rastu kao tim. Mi to respektujemo, ali respektujemo i nas. Ne plašimo se, želimo da igramo dobru utakmicu.

Otkrio je Pešić i da je povukao donekle i neočekivan potez, jer je dao igračima slobodno zbog velike potrošnje u četvrtfinalu.

- Zato smo danas, posle teškog meča sa Australijom, ostali u hotelu. Dali smo igračima malo više prostora da se odmore. Više posla smo dali treerima i medicinskom timu, da ih vrate u prvobitno stanje, jer je protiv Australije bila ogromna potrošnja. Sutra ćemo prepodne da napravimo jedna trening od pola sata do 45 minuta i ulazimo sa puno samopouzdanja u meč sa SAD.

Osvrnuo se i na zdravstveno stanje tima.

- Nikola Jović je bolje, nadamo se da će sutra trenirati sa ekipom. Vanja je imao nekih problema posle utakmice, nije se osećao dobro. Sada je bolje. Sreća da ne igramo danas jer bi bo upitan. Pre 15 minta je bio na ručku, obavestio me je da je dobro i nadamo se da će tako ostane.

(Telegraf.rs)