Nikola Jokić drugi put stao na korak od istorije na OI: Ponovo mu "izmakao" rekord koji drže tri legende

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Košarkaška reprezentacija Srbije sinoć je savladala Australiju posle produžetka 95:90

Foto: Tanjug / AP

Neverovatan podvig, može se reći i istorijski je košarkaška reprezentacija Srbije napravila na Olimpijskim igrama u Parizu u četvrtfinalnom meču sa Australijom. Iako su gubili sa -24 u drugoj četvrtini, Pešićevi Orlovi su na kraju smogli snage za preokret i plasman u polufinale posle produžetka - 95:90.

Bio je to ujedno najveći preokret u istoriji Olimpijskih igara, a vrlo lako se moglo desiti da se i Nikola Jokić upiše u istorijske knjige.

Međutim, kao na meču protiv Portorikanaca, za to mu je nedostajao samo jedan jedini korak. Tada mu je samo jedna asistencija nedostajala kako bi upisao tripl-dabl učinak, koji su do sada u istoriji Olimpijskih igara uspeli da ostvare samo Saša Belov, Lebron Džejms i Luka Dončić.

A tako je bilo i ovog puta...

Naime, Nikola Jokić je juče uspeo da ubaci 21 poen uz 14 skokova i devet asistencija za 38 i po minuta provedenih na terenu. U završnih nekoliko minuta imao je ogromnu ulogu u defanzivi i može se reći da je prelomio meč u korist reprezentacije Srbije.

Jokiću svakako ostaju još dve šanse da dođe do tripl-dabla, a prvu će imati sutra od 21.00 čas protiv Amerikanaca u polufinalu.

(Telegraf.rs)