"Ne moram da prihvatim da je Đoković GOAT zbog zlata na OI": Sramotan tekst čoveka koji obožava Federera!

M. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Novi napad na Novaka od strane novinara

Foto: Tanjug/AP/Andy Wong)

Bez obzira na to što je Novak Đoković trenutno najbolji sportista na planeti, ne samo teniser, uvek postoje oni koji će svaki trenutak iskoristiti da ga unize i pokušaju da prevare javnost da Srbin nije GOAT!

Takav slučaj je sa novinarom Šiamom Kamalom koji radi za portal "Sportskeeda" i koji je osvedočeni ljubitelj Rodžera Federera.

Naime, on je napisao jedan tekst sa nalsovom "Ne, ja stvarno ne moram da prihvatim da je Đoković GOAT samo zato što je osvojio zlato na Olimpijskim igrama."

Nabrojao je Kamal šta je sve Đoković osvojio u karijeri, kako je došao do zlata, kroz kakve je emocije sve prošao, da bi potom krenuo da ga napada.

- Oni koji su govorili da Đoković nije GOAT pre OI u Parizu nikad to nisu rekli samo zato što nije imao zlato. OI znači mnogo, naravno, ali ona sama nikada nije bila jedina stvar koja je sprečila da Đoković bude GOAT. To Srbinu daje lepu satisfakciju, čini ga srećnim, priznajem. Ali što se tiče razlike u tome šta je GOAT, a šta ne, žamo mi je, ne - napisao je ovaj novinar i nastavio:

- Drugo, postoji mnogo nejasnoća oko termina "Najveći" koje se ne mogu rešiti ni na koji smislen način. Da li je Đoković najuspešniji teniser svih vremena?Da, naravno, 100 odsto. Potpisaću da je to istina. Da li je Đoković teniser sa najviše pobeda u istoriji? Da! Niko ne može da mu se približi. Ali "najveći"? Preklinjem da se razlikuje.

Foto: Ivica Veselinov / OKS

Dalje je nastavio.

- Moglo bi da se tvrdi, ustvari, da je Federer bio ključan u stvaranju imena tenisa u Evropi, čak i u Aziji. Postojao je razlog zašto je svuda toliko voljen. Postoji razlog zašto je i po odlasku u penziju ostao u vrhu najplaćenijih sportista. Imao je igru koja je privlačila ljude i držala ih očaranim. napravio je doživotne sledbenike sporta, postigao da Grend slemovi postanu festival svaki put kada bi stigao do finala.

Potom je Kamal krenuo da objašnjava i kako su Andre Agasi, Štefi Graf i Serena Vilijams takođe imali veliki uticaj na tenis, kao da omalovažava Novaka zbog toga što se nije vakcinisao i to je išao u bosanske piramide. Za kraj, napisao je sraman komentar kao zaključak.

- Novak Đoković je sjajan, veliki teniser. Samo bih voleo da je malo drugačiji u načinu na koji se ponaša kad ne nosi teniski reket da bih mogao više da uživam u njemu!

(Telegraf.rs)