Avramović: "Na -24 samo gledamo kako ubacuju, ovo je trenutak kad sam znao da ćemo da pobedimo"

D. U.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Usput se i izvinio bivšem saigraču za grub faul

Foto: Tanjug / AP

Emotivan je bio Aleksa Avramović posle velike pobede košarkaške reprezentacije Srbije nad Australijom i izgledao je kao da je jedva stajao na nogama - dok je davao izjave!

S druge strane, uvek iskren - kao što je uglavnom i bio, te je nakon trijumfa Orlova posle produžetka, gde je ubacio 10 poena, rekao:

- Mnogo smo tršili energije, ne možete da razumete vi. Na minus 24 gledamo kako samo ubacuju, znali smo koliko su opasni. Šta da vam kažem? Na -24 nijedne sekunde nismo gubili pamet i razum. Duboko smo verovali da će nam Gospod dati snage da pobedimo i dao je.

Na pitanje da prokomnetariše ono trčanje u zagrljaj Ognjenu Dobriću, Avramović je rekao:

- Mnogo važnu je trojku je dao kad smo se vraćali iz velikog minusa. Oni su bili +10, +12, +8, stalno, onda je Šegi dao trojku i onda Bogdan za -4 i oporavili smo se. Znao sam da dobijamo utakmicu - rekao je Avramović, te slučajno opsovao kada su ga pitali hoće li stići da se oporave za polufinale:

- Ma je**m mu, Bože oprosti.

Tokom meča Avramović je napravio jedan grub faul nad Danteom Eksumom, nekadašnjim saigračem iz Partizana.

- To je moj brat, najbolji moj saigrač koji sam ikad imao u žiovtu. U tom trenutku sam bio jako umoran. Samo sam želeo da napravim daul da Vasa uđe. Bio je baš grub faul i ja se izvinjavam na tome. To je život, pričao sam sa njim, sve je u redu. Sad razmišljamo samo da se oporavimo, ovo je bilo emotivno, Ne znam gde se nalazimo.

(Telegraf.rs)