Najbolji na svetu o Đokoviću i Alkarazu, pomenuo i Novakove suze: "Ima on još godina pred sobom..."

S. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Optimistične reči

Foto: Jason Heidrich/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Gotov je turnir u tenisu na Olimpijskim igrama u Parizu, gde je zlato pripalo našem Novaku Đokoviću koji je u finalu bio bolji od Karlosa Alkaraza sa 2:0, po setovima 7:6, 7:6, dok je taj meč ispratio i Janik Siner, trenutno najbolji teniser sveta.

Janik Siner se trenutno nalazi u Montrealu, gde će učestvovati na turniru, dok je sam morao da propusti Olimpijske igre zbog upale krajnika.

Sada se Italijan oporavio, a jedno od pitanja pred start turnira je bilo vezano za Karlosa Alkaraza i Novaka Đokovića i njegov meč.

- Bio je to tenis na veoma velikom niovu, mislim da će se s tim svi složiti. Bio je to veoma fizički naporan meč. Kada se trenutno suoče dva najbolja igrača na svetu, oni uvek prirede nešto veoma posebno, tako da je bilo zadovoljstvo gledati ovakav meč i mislim da su svi zaista uživali. Ne viđamo ovakav nivo svakog dana, tako da je to bio neverovatan meč - rekao je Siner.

Njega su pitali i o reakciji Novaka Đokovića nakon zlatne medalje.

- Naravno da razumem njegovu reakciju, ali mislim da on to razume bolje od bilo koga drugog. Pokušavao je toliko da osvoji ovu medalju koja je bila poslednja stvar koja mu nedostaje za kompletnu karijeru, znao je on to u svom umu. Bio je blizu nekoliko puta, osvojio je bronzu, bio je četvrti... Ova godina je bila njegova godina i to je bila veoma lepa scena, videli smo koliko mu znači. Takođe i Alkarazova reakcija posle toga. Isto je, samo na drugačiji način. Mi radimo za ovakve stvari, za uspeh. Očigledno je da Novak ima još mnogo godina očekivanja pred njim. To je veoma lepo videti - rekao je Siner.

(Telegraf.rs)