Zbog čega Sandra više nije Perković, nego Elkasević? Evo ko je muž bronzane Hrvatice sa Olimpijskih igara

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Reč je o još jednom poznatom sportisti

Foto: Tanjug / AP

Hrvatska je večeras pored svog imena upisala i petu medalju na ovim Olimpijskim igrama, a ona je bila delo neverovatne Sandre Elkasević, koja je uspela da pripiše sebi bronzu u disciplini bacanje diska u atletici. Mnogi su se, ipak, zbunili kada su prvi put pročitali njeno prezime.

Naravno, svi daleko bolje poznaju hrvatsku bronzanu atletičarku po njenom devojačkom prezimenu Perković, a Sandra je na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu i 2016. godine u Rio de Žaneiru donela Hrvatskoj zlatne medalje.

Ovoga puta morala je da se zadovolji bronzanom medaljom, a sve uz pomoć svog muža i trenera, Edisa Elkasevića, koji joj je velika podrška na svakom životnom koraku.

Zanimljivo je da je Edis Elkasević takođe poznati sportista i atletičar, pošto se bavio bacanjem kugle, a osvojio je Svetsko juniorsko prvenstvo 2002. godine.

Iako se nije u potpunosti adaptirao nakon toga na seniorski nivo, takmičio se na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine, a zatim i na Svetskom prvenstvu u atletici godinu dana kasnije, ali ipak nije uspevao da se domogne finala.

Najbolji njegov hitac u disciplini bacanje kuglom iznosi 20,94 metar i ostvario ga je u Velenju 2005. godine. Zanimljivo je da se posle toga posvetio i bacanju diska, što je disciplina njegove supruge Sandre.

Zajedno su sarađivali još od 2013. godine, a interesantno je da su se venčali 31. decembra 2023. godine od kada Sandra i nosi prezime Elkasević.

(Telegraf.rs)