Hrvatska bira hoće li na Srbiju u četvrtfinalu: Drama na OI, vaterpolisti sada znaju dva moguća rivala

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grci su takođe jedna od potencijalnih rivala, Italijani ispali iz priče

Foto: AP/Tanjug

Vaterpolo reprezentacija Srbije i dalje ne zna svog protivnika u četvrtfinalu Olimpijskih igara, jer je selekcija Italije poražena u derbiju grupe "A" od Grčke rezultatom 9:8.

To znači da je sada sve u rukama Hrvatske koja će skočiti na prvo mesto ukoliko pobedi SAD od 18.30, dok bi u slučaju poraza ili boda posle peteraca Grčka bila ta koja će na megdan Delfinima.

Grčka i Italija imaju po 11 bodova, ovi prvi bolji međusobni skor, ali će ih Barakide preteći ako dobiju Amere s obzirom na to da trenutno imaju devet.

Zanimlljivo je da su Italijani protiv Grčke samo jednom poveli, i to sa 3:2, da bi posle uglavnom jurili rezultat. Treću deonicu su dobili sa 1:0, a u poslednjoj su na 8:8 izjednačili na 4.16 minuta do kraja.

Janis Fontulis je na 2.53 ponovo doveo Grke u vođstvo (9:8), Frančesko di Fulvio je na 1.25 pogodio prečku, da bi Azuri na ulasku u poslednji minut dobili igrača više kog nisu iskoristili.

Duel Srbije i Hrvatske ili Grčke u četvrtfinalu OI na programu je u sredu 7. avgusta, dok će termni biti naknadno određen.

(Telegraf.rs)