Marko Branković posle eliminacije sa OI: "Ne znam šta bih rekao, jedan od težih poraza u karijeri..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Basketaši završili takmičenje

Foto: Tanjug/AP/Rebecca Blackwell

Basketaška reprezentacija Srbije ispala je sa Olimpijskih igara u Parizu, pošto je u četvrtfinalu poražena od Francuske sa 22:19, te je tako prošao san o medalji sa ovog takmičenja! Malo ko je očekivao da će Orlovi stati ovde.

Iako smo bili favoriti u ovom susretu, "trikolori" su uspeli da slave i plasiraju se u polufinale.

Nakon ovog meča svoje utiske izneo je i naš basketaš, Marko Branković.

- Ne znam šta bih rekao, jedan od težih poraza u karijeri svakako, bilo je teških ali ovo ima drugu veličinu zbog OI. Ceo turnir smo igrali promenljivo, u nekim trenucima smo izgledali fantastično, ali u nekim ključnim momentima protiv Litvanije i sada imali smo par poena razlike, donosili smo loše odluke koje nam nisu prepoznatljive. Loš turnir i težak poraz, ali moramo dalje, za 20 nam je EP i moramo da prebacimo fokus na to - rekao je Branković.

Istakao je da su videli sebe u borbi za medalju.

- Videli smo sebe u borbi za medalju, naravno. I dalje mislim da smo najbolji tim na svetu, ali neki detalji su odlučili, donosili smo jako loše odluke, drugi su igrali dobre baskete protiv nas i sve su kaznili - nastavio je Branković.

Takođe, napomenuo je i atmosferu sa današnjeg susreta.

- Ima više od 5.000 ljudi ali to je nebitno, igrali smo sa njima i pobedili pred istom publikom u grupi. Bili su bolja ekipa danas - reako je Branković, pa nastavio:

-Mnogo je teško, ne znam šta bih rekao. Očigledno da nismo zaslužili. Izgledalo je kao da su drugi želeli više od nas i zasluženo su nas pobedili i Litvanija i Francuska. Teško je. Baš je teško, očekivali smo medalju, ali... Joj, ne znam šta bih rekao. Mnogo je teško, ne mogu uopšte da...

(Telegraf.rs)