Ekskluzivno! Vlahović za Telegraf o Novakovom zlatu i suzama: “Zvanično je GOAT, čast je biti deo istorije”

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srpski fudbalski reprezentativac navijao je u Parizu za Novaka

Veliki broj svetski poznatih lica prisustvovalo je finalnom meču Olimpijskih igara u tenisu između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza, a među njima bio je i naš fudbalski reprezentativac Dušan Vlahović.

Sve nas je širom planete obradovalo Novakovo zlato, pa tako i njega, koji je došao da pre priprema isprati epski meč dva teniska mađioničara, koji je na kraju završen Đokovićevom pobedom.

On je sa mnogo emocija pratio današnji meč na "Filip Šatrijeu", a u ekskluzivnom intervjuu za portal Telegraf posle meča je pokušao u nekoliko reči da sabere svoje prve utiske.

- Neverovatna stvar, jako mi je drago što sam bio deo istorije i čestitam Novaku, želim mu svu sreću, hvala mu što je podario ovo zlato Srbiji.

Iako je emocija bilo puno, Dušan Vlahović kaže da nije plakao i da je ponosan na Đokovićev uspeh.

- Nije bilo suza, nisam obično takav, video sam kod njega da je bilo, ali to je razumljivo. Jedini trofej koji mu je nedostajao, danas je to ostvario i svi smo jako srećni zbog njega i puno nam je srce.

A nije mu bilo svejedno. Opisao je kako se osećao kada je video kako Novak Đoković plače od sreće na terenu.

- Sigurno da nije bilo svejedno, on je naš najveći sportista i jedan od najvećih sportista svih vremena generalno. Nije bilo svejedno, ali kao što sam rekao, srećan sam što sam bio deo istorije, što je osvojio to što mu je nedostajalo. Iako sam govorio i pre ovoga, hajde nekada sada ceo svet kaže da je zvanično GOAT.

Tokom čitavog meča je Dušan Vlahović grickao nokte, a to su slike koje su brzo obišle ceo svet.

- Ceo meč je bio jako neizvestan i kod prvog tajbrejka, ali sam znao da meč ide tom putanjom i da ako se lomi i da je 50/50, znao sam i verovao da Novak ne može to da izgubi. Tako je bilo na kraju i jako smo srećni zbog toga. Ono što se desilo na Vimbldonu, videli smo svi, 20 dana posle operacije čovek dođe do finala. To je uspeh, ali sam je rekao da je spreman da ide na zlato. Nisam imao ni delić sumnje.

(Telegraf.rs)