Vučić ubeđen u uspeh Srbije na Olimpijskim igrama: "Verujem da ćemo osvojiti više medalja"

E. S.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Srbije ponovo je pružio podršku našim sportistima

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović/bs

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić rekao je danas da se nada da će Srbija na Olimpijskim igrama osvojiti više medalja.

On je na pitanje Tanjuga šta očekuje od Olimpijskih igara rekao da mu je žao bokserke Sare Ćirković koja je bila na ivici da dobije meč, dok je Vahid Abasov preglasavanjem izgubio.

- Ali za Saru je bila oružana pljačka. Šta da kaže italijanska bokserka koju je pretukao muškarac. To je boleština i bolest koji su zavladali svetom, gde sad muškarci dođu pa tuku žene i oni kažu, evo sad, i ti si žena, pa dobij medalju. Šta, udario je pesnicom muškarac, biološki muškarac, ima pravo da se takmiči na Olimpijskim igrama kao žena. Ludilo je zavladalo svetom, a svi treba u tom eksperimentu da učestvujemo i da kažemo kako je to mnogo lepo i pametno - rekao je Vučić.

Kako je rekao, veruje da ćemo osvojiti mnogo medalja, pre svega u kolektivnim sportovima, ali i u tekvondu najmanje jednu medalju.

- U džudou su pokazali Hrvati, Albanci s Kosova da su uspešniji od nas, iako smo imali najbolje rezultate ikada, veliki napredak napravili, ali bez medalje, tako da se nadam tekvondistima, rvačima, bokseri su najmanje jednu zaslužili, a bilo bi i dve. Nadam se da će basketaši da izdrže, košarkaši, odbojkašice, (Novak) Đoković naravno.

(Telegraf.rs/Tanjug)