Alkaraza zaboleo poraz sa Nadalom na Olimpijskim igrama: "Kasno sam zaspao, uopšte mi to nije prijalo"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Španac je pričao sa novinarima posle meča

Foto: AP/Tanjug

Španski teniser, Karlos Alkaraz uspeo je da savlada Tomija Pola i da se plasira u polufinale Olimpijskih igara u Parizu, gde će se sastati sa pobednikom meča Kasper Rud - Feliks Ože-Alijasim.

Imao je mnogo toga na umu Alkaraz danas i kaže da mu vrućina nikako nije odgovarala, ali da je na kraju pronašao način da dođe do pobede.

- Iskreno, bio je vrlo intenzivan meč za obe strane, ali sam srećan što sam igrao na način na koji sam igrao, borio sam se do poslednje loptice. Uslovi su bili teški sa vrelinom i vlažnošću vazduha, igrao je sjajan tenis, našao sam način da na kraju ostvarim pobedu.

Upitan je Alkaraz da li se sada oseća nepobedivo posle svega u poslednjih par meseci.

- Ne osećam to. Iskreno, volim da igram na Rolan Garosu, volim uslove ovde, imao sam sjajne dve nedelje, igrao sjajan tenis, dobro se kretao, udarao lopticu. Kada sam došao ponovo ovde, opet sam se osetio isto. Mogu da izgubim od bilo koga, moram svakoga da poštujem, ali treba imati samopouzdanja da igram najbolje mečeve. Sve što mogu da kažem je da uživam u ovoj seriji.

Poraz sa Nadalom u dublu ostavio je traga na mladog Španca.

- Pa, izgubili smo dubl, a igrao sam i singl, a onda doći ovde... Igrao sam taj meč i očigledno mi poraz nije prijao, bilo mi je potrebno da to nekako zaboravim, da budem fokusiram na današnji meč. Zaspao sam kasno, jer sam kasno išao na večeru i oporavak. Pomoglo je, ali je iskreno taj drugi set bio težak. Znam da reprezentujem Španiju i to mi je pomoglo da se vratim energetski.

(Telegraf.rs)