Mikec i Arunović mu "uzeli" zlato, on postao globalni hit: Svi bruje o strelcu iz Turske i njegovom izgledu!

S. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Jusuf Dikec

Foto: Tanjug / AP

Srbija je u dosadašnjem toku Olimpijskih igara uspela da osvoji samo jedno medalju i to zlatnu, pošto su najbolji u miks parovima sa vazdušnim pištoljem bili Damir Mikec i Zorana Arunović. Njih dvoje su u velikom finalu bili bolji od Jusufa Dikeca i Sevdah Tarhan, dok je turski strelac postao globalni hit.

Naime, trebalo je internetu nekoliko dana da se sazna za Dikeca i njegovu priču, ali i za izdanje u kom se pojavio na velikom finalu Olimpijskih igara.

Jusuf Dikec je sam po sebi veoma poseban slučaj, on ima 51 godinu dok se streljaštvo bavi od svoje 28. godine života. Postao je aktivan tek 2001. godine, dok je na velikim takmičenjima počeo da se pojavljuje četiri godine kasnije i da osvaja medalje.

Dikec je tokom svoje karijere osvojio dosta veliki broj medalja, kako na Evropskim šampionatima, tako i na šampionatima sveta. Ove godine u Parizu je došao i do prve medalje na Olimpijskim igrama.

Ipak, iako je uzeo srebro, on je postao internet senzacija zbog svog izgleda. Jusuf Dikec je bio jedan od retkih strelaca koji nije imao ništa od dodatne opreme kao drugi strelci. On je jednostavno nosio samo svoje naočare, nije želeo čak ni sočiva. Nije koristio ni opremu poput zaklona za drugo oko, poput nekakvog odela...

Samo je uzeo pištolj u jednu ruku, drugu je stavio u džep i osvojio je srebro. Čak nije nosio ni slušalice koje odbijaju buku. To se posebno svidelo i mnogim korisnicima društvenih mreža.

(Telegraf.rs)